V21 met V60

Author:
ErwinR55
Posted:
wo, 07/07/2010 - 00:19
Ik zit sinds vorig jaar bij een andere tandarts wegens verhuizing. Nu houd ik mijn gebid niet echt goed in orde, al vele gaatjes gehad, en altijd netjes laten repareren door mijn oude tandarts.

Paar maand geleden maar is op controle gegaan bij de nieuwe tandarts omdat ik wel vaak kiespijn heb aan de linker bovenkaak (weet nog steeds niet welk element nou de boosdoener is). Direct open gaatje is het niet, want die herken ik wel (koude lucht langsheen slissen geeft geen pijn). Doet eigenlijk alleen pijn als ik met het hoofd schud. (en geheel toevallig elke keer als ik bij de tandarts ben heb ik er geen last van)

Na controle en foto's kon hij niks vinden wat de boosdoener was, maar vond wel een gaatje in de rechterbovenkaak op de foto, ena laatste element (weet het nummer niet, heb daar geen verstand van, maar mijn verstandskiezen zijn allen getrokken).

Afspraak voor gemaakt en dit laten repareren. De hele behandeling duurde mij nogal lang (langer dan ik gewend ben bij gaatjes vullen), en de onhandige tandartsassistente hielp ook niet echt mee. Dit alles gedaan ZONDER verdoving.

Nadien krijg ik de rekening in huis:

V14 Kroon van plastisch materiaal
V21 Etsen in combinatie met etsbare onderlaag
A10 Geleidingsanesthesie
V60 Indirecte pulpa overkapping

Ik schrok al even van het bedrag, maar zag toen ook A10 staan. Dat heb ik zowiezo niet gehad deze behandeling.
Ook heb ik nog nooit eerder een V14 gehad volgens mij, dus dit kwam mij een beetje raar over.
Vandaaruit trok mijn interesse naar de rest van de rekening, en na wat zoeken komt dit forum veel naar voren met de "V21 niet in combinatie met V60".

Nu moest ik voor een vervolg afspraak (hij wil toch dat linkerbovenkaak probleem oplossen) terug komen, en toen heb ik het gehad over de A10 en V14.
A10 krijg ik retour (wordt nieuwe rekening voor gestuurd zonder A10), en V14 heeft hij me uitgelegd dat het een hele grote vulling is. Daarmee heb ik V21 en V60 dan ook maar door de vingers gezien, dus niet over door gevraagd.

Nu had ik overigens nog steeds last van de laatst gevulde kies, dat die niet helemaal lekker aansluit op de onderkiezen.
Dus dat was het eerste wat hij even in 4 min heeft verholpen, beetje bijslijpen.
Daarna vond hij direct een gaatje in de onderkaak links, en ging die maar vullen (uiteraard zonder verdoving).
Ging dit maal wat sneller dan de vorige keer, maar de assistente nog altijd even onhandig.

Weer afspraak moeten maken voor dan hopenlijk toch eindelijk het oplossen van het probleem met de linker bovenkaak! Heb er nog steeds last van grrrmbl.

Net vandaag de rekening binnen gekregen van de vorige keer.
V13 Drievlaksrestauratie
V21 Etsen in combinatie met etsbare onderlaag
V60 Indirecte pulpa overkapping
V40 Bijwerken oude compositerestauraties etc etc

Nu staat er weer V21+V60. Ik weet nu wel bijna zeker dat het hier niet op zijn plaats is!!!
Tevens V40 in rekening gebracht.... Is dat die 4 minuten slijpen aan de kies en met de tanden klapperen met zo'n afgeef papiertje ertussen die hij de vorige keer dus eigenlijk niet perfect heeft gemaakt????? Tis een klein bedrag, maar het gaat mij meer om het idee dat ik moet betalen voor iets wat hij de vorige keer niet goed voor elkaar heeft gemaakt.

Ik wil de tandarts niet in een kwaad daglicht zetten, maar ik krijg hierbij mijn twijfels. Zie er tegenop om er weer heen te gaan (klagen om de rekening) en de reparatie met die onhandige assistente erbij :o


Misschien nog even leuk om erbij te vermelden:
Ik heb deze praktijk gewoon eruit gepikt omdat die dichtbij was. Toen ik daar voor een hevige kiespijn (al vorig jaar) voor het eerst langs ging, was de praktijk net opgezet in die buurt. Tandarts was dus ook nieuw. Bij de eerste controle (zie begin van mijn verhaal) was het ineens een andere tandarts. Nu zat ik er laatst, en hoorde hem praten tegen een andere patient: Ik houd van het direct goed en stevig aanpakken, zodat je niet elke keer weer terug moet komen voor kleine reparaties. Ik ben niet zoals de vorige tandarts die hier zat, die werkt hier ook niet voor niks meer).