Unive vergoeding

Author:
roosje2
Posted:
vr, 07/11/2008 - 14:15
Hallo. :smt001
Ik ben voor het eerst naar een mondhygieniste geweest en ik schrok nog al van de rekening.
Ik heb bij UNIVE een zorg geregeld polis en extra zorg polis 3 collectief en extra tand 250 en mijn vraag is dan ook ,wat krijg je dan zo al vergoed van de verzekering?? en wat moet je zelf weer betalen.
Ik heb me al verdiept in de vergoedingen maar op het web moet je kijken bij tandartsen vergoedingen en dat snap ik dus niet helemaal.
De rekening bevat het volgende
T 22 en T32 T12 en dan nog het onderzoek en na controle.
Kunt u me zeggen wat er van wordt vergoed en wat niet.
Bij unive zelf heb ik ook al gevraagd maar daar word ik ook niet wijzer van.
Ik snap helemaal niet dat die verzekeringen zo moeilijk doen .ze veranderen steeds met hun voorwaarden wat duidelijk heid zo wel zo prettig zijn.
Dank u al vast.
roosje
Spiegeltje

Vergoeding tot maximaal 250 euro per kalenderjaar. De gemaakte kosten worden voor 75% vergoed (tot in totaal 250 euro) er vanuit gaande dat het hier niet gaat om preventieve maar curatieve behandelingen. Univé maakt daarin een onderscheid, preventief wordt wel voor 100% vergoed. De door u genoemde codes worden alleen vergoed als u door een tandarts-(specialist) bent doorverwezen naar de MH en door een "echte" MH bent behandeld. Dus geen preventie-assistentie of erger.

Uit de door u opgegeven codes maak ik op dat u parodontitis heeft. De behandeling daarvan komt snel uit boven 250 euro, of het moet gaan om slechts enkele tanden of kiezen.
vr, 07/11/2008 - 15:03 Permalink
roosje2

Hallo. :smt001 :smt001 :smt001
Dank u voor uw antwoord.
Er staat op mijn rekening initiële parodonte. per el, Mh a €20.10.
Na ik mag aannemen is de mondhygeniste een goede en ik ben door gestuurd door mijn tandarts.
Er staan 20 T22 op mijn rekening en het totale kosten plaatje is €685.40 dus dat is me nog al een bedrag.
Ik had erge pijn in mijn mond en vooral de boven kant van mijn tanden en kiezen erg gevoelig voor warm en koud.
Nu bleek dat ik dus (ik weet de termen niet dus ik waag me daar ook maar niet aan)dat er kiezen bij zijn die 3 a 4 millimeter naar de kaak zijn ontstoken het tand vlees trekt helemaal naar boven en dus moeten ze worden schoon gemaakt om te herstellen.
Ondanks ik elk half jaar naar de tandarts ga is me dit toch over komen en ik ben er zeker niet blij mee want ik poets zo wie zo al 2x per dag en flos en met borsteltjes maak ik alles schoon.
Hoe het dan er nu zo voor staat is me een raadsel.
Ik heb nu 1 kant gehad nu nog 3x en dan maar hopen dat het goed komt.
Ik heb een vrij gevestigde mondhygiënisten uit ons dorp .
Maar ik zou nog wel graag het verschil willen weten van preventieve of curatieve behandeling.
Ik ben door mijn tandarts door verwezen naar de mondhygiëniste.
Ik dank u nogmaals hartelijk .
Roosje
vr, 07/11/2008 - 19:12 Permalink
Spiegeltje

Op basis van uw gegevens krijgt u 250 euro vergoed. De behandelingen zijn curatief. Bij alleen oppervlakkig tandsteenverwijderen zou het preventief zijn maar u wordt behandeld voor parodontitis (gebruik zoekfunctie voor meer info). Vaak zijn daar vier zitttingen van een uur voor nodig en dan komt het, inclusief hercontrole e.d., inderdaad snel op het door uw genoemde bedrag uit. Als het goed is heeft de mondhygieniste u niet alleen behandeld maar ook uitgebreid voorgelicht hoe u uw mondhygiene kunt verbeteren. Die hoeft niet per se slecht te zijn maar bij parodontitis patienten moet die uitstekend zijn! U poetst weliswaar regelmatig maar zonder goede instructie kan het toch niet helemaal goed zijn gegaan. Als u na de behandeling op de oude weg doorgaat is alles voor niks geweest.
!
vr, 07/11/2008 - 19:50 Permalink
roosje2

Dank u voor de uitleg.

Nou dat uitleggen van hoe ik moet poetsen zal nog wel komen ?????
Ik ben in juni 2008 bij de tandarts geweest en die vond dat ik heel goed poetste maar dat ik toch naar de mh moest wanneer ze eerder iets had op gemerkt neem ik aan dat ze me eerder naar de mh zou hebben gestuurd,dus ik twijfel niet aan de tandarts dat er eerder al iets niet goed was met mijn gebit
ik heb het afgelopen jaar erg veel stress gehad en dan kun je ook last van parodontitis krijgen, las ik op het web het hoeft niet zo te zijn dat het NIET GOED OF ONZORGVULDIG POETSEN DE OORZAAK KAN ZIJN.

Maar het zit voornamelijk tussen mijn bruggen en kronen .
Ik ben nu 53 jaar en heb nog weinig eigen kiezen alleen mijn eigen tanden heb ik nog.
Maar ik zie wel wat er nog gaat gebeuren.
Dank u nogmaals voor de uitleg.
za, 07/12/2008 - 13:48 Permalink
Spiegeltje

ik op het web het hoeft niet zo te zijn dat het NIET GOED OF ONZORGVULDIG POETSEN DE OORZAAK KAN ZIJN.


Laat ik het zo zeggen (voor u en andere lezers): als u werkelijk goed poetst krijgt parodontitis, na de behandeling bij de mondhygieniste, geen kans meer. Je kunt het ook omdraaien: als u toch parodontitis heeft, heeft u (kennelijk) in het verleden niet goed genoeg gepoetst. Ook al poetst u misschien beter dan 90% van de mensen. Dat zegt weinig want de meeste mensen doen maar wat. Vooral tussen de tanden en kiezen wordt onvoldoende gereinigd. Die mensen krijgen dan vaak toch geen parodontitis, dat zijn de geluksvogels zal ik maar zeggen. Overigens heeft een grote meerderheid van de mensen een lichte vorm van tandvleesontsteking. Dat is abnormaal maar komt zo vaak voor dat veel tandartsen daar geen opmerkingen (meer) over maken. Een deel daarvan ontwikkelt, vaak pas op middelbare leeftijd, parodontitis.

Vanzelf goed poetsen is bijna niet te doen. Een goede poetsinstructie is hard nodig en het poetsen dient ook regelmatig te worden gecontroleerd en zo nodig te worden bijgesteld. Vraag het uw mondhygieniste maar :D

Die zeer goede mondhygiene moet u de rest van uw leven volhouden. Het lijkt allemaal wat overdreven, maar het zijn de feiten.
za, 07/12/2008 - 19:35 Permalink
hermina


Vanzelf goed poetsen is bijna niet te doen. Een goede poetsinstructie is hard nodig en het poetsen dient ook regelmatig te worden gecontroleerd en zo nodig te worden bijgesteld. Vraag het uw mondhygieniste maar.
Hoezo kan een volwassen mens niet vanzelf goed poetsen, ik vind dit nogal een vreemde stelling.

Het lijkt allemaal wat overdreven, maar het zijn de feiten.
Het lijkt me inderdaad wat overdreven, ik ben wel benieuwd naar de feiten!
za, 07/12/2008 - 22:09 Permalink
Lieneke

Veel mensen poetsen niet op hun allerbest omdat ze niet weten hoe dit zou moeten. Vaak hebben ze geleerd om simpelweg van links naar rechts te poetsen of van boven naar beneden en ook vaak veel te hard. Ze zijn zich vaak niet bewust van de moeilijke plekjes zoals aan de binnenkant van de onderkaak. Ook weten ze vaak niet dat er tussen de tanden ook schoongemaakt moet worden en waarmee en op welke wijze.
Wat Spiegeltje bedoelt is dat mensen heus wel hun best doen maar uit onwetendheid toch niet goed genoeg poetsen. Daarvoor behoeven ze dus een persoonlijke poetsinstructie. Meestal gaat het na 1 keer voordoen en oefenen nog niet goed. Ik moet mensen vaak nog een paar keer begeleiden. Het is dus allemaal niet zo simpel als het lijkt.
zo, 07/13/2008 - 09:51 Permalink
Spiegeltje

Precies. Zo bedoel ik dat, en steeds maar weer herhalend op dit forum(nu zelfs off-topic :D ). Ik merk ook wel dat mensen het niet zo op prijs stellen als je opmerkt dat de mondhygiene (kennelijk) niet goed genoeg is. Vinden ze min of meer een belediging, net zoals iets als je zou opmerken dat je niet vaak genoeg onder de douche gaat of zo. Dat is zo niet bedoeld.

Niet dat er ook geen andere factoren mee kunnen spelen, zeker wel, de eigenlijke oorzaak is natuurlijk een bacteriële infectie waarvan het verloop ook weer door tal van factoren wordt beïvloed, maar het poetsen heb je zelf het beste in de hand.
zo, 07/13/2008 - 10:42 Permalink
hermina

@Lieneke:
Ik doelde hier meer op echte feiten en cijfers, beetje onderbouwd. Ik werk in de gezondheidszorg en uiteraard krijg ik patienten waar het, op mijn vakgebied, niet goed mee gaat, de rest redt het wel! Beetje bias van jouw kant zal meespelen in je antwoord.

@Spiegeltje:

Vanzelf goed poetsen is bijna niet te doen. Een goede poetsinstructie is hard nodig en het poetsen dient ook regelmatig te worden gecontroleerd en zo nodig te worden bijgesteld

Laat ik het dan zo zeggen, goed poetsen is van belang, maar de stelling dat bijna niemand in Nederland vanzelf goed kan poetsen vind ik erg overdreven.

P.S. Dit is btw niet off-topic, maar tandartsverzekeringen en vergoedingen.
zo, 07/13/2008 - 19:27 Permalink
hermina

Hallo Lieneke, ik bedoelde het antwoord op de vraag die ik aan Spiegeltje stelde, hoeveel volwassen mensen in Nederland kunnen niet goed poetsen, of hebben daar een soort "kleuterjuf" bij nodig. Zullen weinig cijfers over zijn, in eerste instantie aan Spiegeltje om een antwoord op te krijgen.
zo, 07/13/2008 - 20:15 Permalink
roosje2

hallo. :smt013 :smt013 :smt013 :smt013 :smt013 :smt013 :smt013

Hoe word ik snel rijk is mijn vraag,wordt MH want dan kun je schrijven dus ik denk dat ik ook maar Mh wordt want dat kan iedereen.
Eerst een forse rekening van de Mh en dan ga ik vragen stellen van wat ze gedaan hebben en wat denk je.
De rekening kan worden aangepast????? want het is gewoon een prefentieve behandeling en zij maken er een curatieve behandeling van om maar meer te beuren.
nee ze maken er een potje van en dat idee had ik al bij de eerste keer dat ik er kwam ZE DOEN MAAR WAT :smt013 :smt013 :smt013 :smt013 .en wij als betaler van de ziekenfondsen maar meer premie,s betalen.
Dan is het nog zo hier op dit forum het betuttelen ,worden we dat al niet door de regering???? dus ik hoef geen preek over of ik wel of niet goed poets.
Door dat de MH wat tand steen verwijdert wil nog niet zeggen dat je NIET goed poetst,raagt,flost en niet te vergeten spoelt met sensodine of wat dan ook voor middel dan ook , want de tandarts deed het eerder ook bij mij en waarom kan dat nu niet meer??????????.pure geld verspilling.
Ik ben zeer verontwaardigt :smt013 :smt013 :smt013 dat je zo voor de gek wordt gehouden en waar nog bij komt dat €689,00 niet iets is wat ik elke dag op zak heb.
di, 07/15/2008 - 14:16 Permalink
Lieneke

Ik geloof dat je jouw woede nu eventjes op de verkeerde mensen botviert....
Bovendien vind ik het zeer apart dat zo'n uitgebreide behandeling nu als een preventieve behandeling wordt gedeclareerd....
di, 07/15/2008 - 15:52 Permalink
roosje2

Ik geloof dat je jouw woede nu eventjes op de verkeerde mensen botviert

Hoe bedoel je dat .
het is toch wel heeeeeeeeeel raar dat ik vraag wat voor behandeling ik krijg/heb gehad ,(want ik hoef niet eerder weer te komen dan in oktober na 2 behandelingen) TAND STEEN WEG HALEN dat de rekening in eens naar beneden gaat en de codes worden verandert.
Dit klopt toch van geen kant.
Dus er is iets niet in de haak.
En dat je dan zegt dat ik mijn woede ergens op bot vieren wil?/
ten eerste Ik ben niet woedend
ten tweede het gaat WEL OM MIJN ZUUR VERDIENDE GELD.
di, 07/15/2008 - 16:52 Permalink
Lieneke

Ik bedoel dat het nu overkomt alsof je op ons boos bent. Het zou ook fijn zijn dat je dan geen CAPS gebruikt. Het staat nogal agressief.

Je mag van geluk spreken dat ze de rekening terugdraaien. Want ze draaien nu zowat verlies op je! Daar mag je ze echt op de blote knietjes voor danken. En..just for the record...wij verdienen ook niet superveel hoor...voor mij is het geld dat ik naar de verzekering draag ook heel veel...
di, 07/15/2008 - 16:53 Permalink
roosje2

Wat is dit nu voor een antwoord.
(Je mag van geluk spreken dat ze de rekening terugdraaien)
slaat helemaal nergens op ,ieder verdient zijn handelingen maar DIT IS TE GEK VOOR WOORDEN.en voor al dat geluk ,ik heb geluk dat ik mijn mond heb open gedaan en heb gekeken hoe of wat .
Er zijn vele mensen die daar heen gaan en alles voor zoete koek aan nemen ,ik weet verder ook weinig van dit soort zaken ,alleen ik laat me niet voor de gek houden .
Ik ken er vele die het gewoon hebben betaald en ook bijna niks van de verzekering hebben terug gekregen en dan ga jij zeggen dat ik van geluk mag spreken :smt018 ( jou woorden )(Daar mag je ze echt op de blote knietjes voor danken)Ik dacht dat de MH blij mogen zijn dat er nog mensen bij hun komen ,wanneer WANNEER IK HIER OVER GA PRATEN MET DEZE EN GENE IS HET DE VRAAG OF DE HM NOG MENSEN OVER DE VLOER KRIJGT .
Als ze eerst een berekening maken op curatieve behandeling en ze doen de preventieve behandeling en willen geld van je voor curatieve behandeling (ik zal maar niet zeggen wat IK DAAR VAN DENK)rare praktijken houden ze er dan op na.
(En..just for the record...wij verdienen ook niet superveel hoor...voor mij is het geld dat ik naar de verzekering draag ook heel veel...)
JA IK OOK EN MISSCHIEN NOG WEL MEER ALS JIJ DENKT.
Maar ik gun ieder zijn deel maar niet op deze manier.
Zo als je hebt gemerkt is er geld te kort in de gezondheid,s zorg en op deze manier komen er nog meer te korten en daar moet de burger voor op draaien .
Ook de verpleegster en van thuiszorg nog maar niet te spreken, in de gezondheid,s zorgen worden zwaar onderbetaald ,misschien nog niet van gehoord maar het is zo en als er dan op deze manier geld verdient moet worden vind ik dit een schandaal.
Ik denk dat de verzekering,s maatschappijen eens wat beter moeten op letten met dit soort beroepen of het wel helemaal klopt.
Ik zie dat dit dus een eindeloos gekizzebis wordt want ieder komt voor zijn eigen op .
Dus einde van het verhaal MH
ik wens je nog een prettige dag
di, 07/15/2008 - 19:09 Permalink
Lieneke

Ik snap gewoon niet dat je nog zo boos bent, terwijl je nu een stuk minder hoeft te betalen. Zo te lezen onderga je WEL een curatieve behandeling, anders hoefde je echt niet zo vaak terug te komen. Je hebt immers, naar eigen zeggen, 3 a 4 mm botverlies!
En wat ik ook niet snap...waarom heb je niet van te voren uitgezocht hoeveel je dit ging kosten? En wat ik ook niet snap...waarom ben je nu boos op alle mh's en scheer je ons over 1 kam? :smt017
Ik bedoel het echt niet onaardig, maar ik vind jouw reactie regelrecht respectloos. Wij behandelen jouw vraag puur op vrijwillige basis! Dat jij nu niet meer naar een mh wil, daar heb je alleen maar jezelf mee.
Dat ik hier nog op reageer is eigenlijk nog van de gekke....
di, 07/15/2008 - 20:03 Permalink
roosje2

Reageer dan niet en ik scheer ze NIET OVER EEN KAM.

Ze heeft me gewoon de tanden schoon gemaakt en me voor de gek gehouden en daar voor veel geld gevraagd en dat vind IK RESPECTLOOS WANT ER ZULLEN HEUS WEL GOEDE M H TUSSEN ZITTEN .
IN ER STAAT NERGENS IN MIJN VERHAAL DAT IK ZE ALLEMAAL OVER 1 KAM SCHEER .
EN GEK DAT ZE DE CODES IN 1X KAN VERANDEREN OF NIET DAN.

EINDE .DISCUSSIE .
di, 07/15/2008 - 22:08 Permalink