uitzonderlijk hoge rekeningen

Author:
tapollo
Posted:
wo, 02/24/2010 - 11:06
Hallo,
Ik heb sterke twijfels over de integriteit van mijn tandarts. Sinds ik bij hem zit, omdat hij dichterbij in de buurt is gevestigd, heb ik jaarlijks rekeningen van ruim €600,- die ik daarvoor niet had. En als ik pijnklachten heb, dan is dat eerder ná dan voor een bezoek aan de tandarts.
Vorig jaar had hij al een reeks gaatjes en tanderosie geconstateerd. Omdat ik al een hoge rekening had, heb ik de behandeling naar dit jaar doorgeschoven. Nog geen maand geleden kwam ik voor controle en trof toevallig zijn vervanger. Zij nam, m.i. overbodig, twee foto's van een kies en constateerde verder dat alles in orde was. Ik vroeg haar hoe dit rijmde met de behandeling die nog op stapel stond. Ze zei, o ja, dat staat hier.
Vandaag een behandeling gehad van mijn tandarts. 4x een drievlaksrestauratie. Kosten €300,-. Binnen een klein half uurtje gepiept. Is mijn tandards zo brilliant dat alleen hij de gaatjes ziet en die in een klein half uurtje allemaal kan vullen? Of is dit inderdaad vreemd?

Een ander iets dat mij bevreemd bij deze tandarts zijn de rekeningen van de mondhygienistes. Eerst kreeg ik steeds rekeningen voor de zwaarst mogelijke behandeling. Omdat de behandeling in een kleine 20 minuutjes gepiept was en ik geen tandklachten heb, heb ik daartegen bezwaar gemaakt. Nu krijg ik rekeningen voor de gemiddelde behandeling, maar dan plus de behandeling van 5 elementen, zodat het bedrag weer bijna hetzelfde is. Is het gebruikelijk om 5 elementen apart te behandelen? (tot. ca. €90) Ik heb geen idee welke elementen een speciale behandeling zouden moeten hebben, of hebben gekregen?
Spiegeltje

Afgaande op uw verhaal krijg ik er ook geen goed gevoel bij. Vier drievlaksvullingen in een half uur zou theoretisch kunnen maar ligt niet voor de hand. Een dit zijn eigenlijk ook geen zaken die een andere tandarts zomaar over het hoofd zou kunnen zien. Kan wel als het beginnende gaatjes zijn, maar dan is 4x drievlaksvulling "niet voor de hand liggend" (zachtjes gezegd). Dus dat roept vraagtekens op. Voor gebitsreiniging, niet zijnde onderdeel van het paroprotocol, mogen geen aparte elementen (middels T-codes?) in rekening worden gebracht, da's in ieder geval helder. Daarvoor gelden de M-code (beperkt, standaard, uitgebreid).

Wat wilt u met deze wetenschap eigenlijk doen? Vertrekken of er met de tandarts proberen uit te komen? Misschien is er deels toch nog een verklaring voor één en ander. Je moet eigenlijk wel eerst het verhaal van de tandarts kennen om definitef te kunnen oordelen maar evengoed zou ik me kunnen voorstellen dat u het gezien houdt bij deze tandarts.
wo, 02/24/2010 - 12:57 Permalink