Totaal kosten 2 kronen voortanden

Author:
Toothpaste
Posted:
di, 03/26/2013 - 12:36
Hallo allemaal :D

Misschien kunnen jullie mij helpen..

Ik heb als kind eens een ongeluk gehad met mijn fiets, waardoor mijn 2 boven-snijtanden waren afgebroken.
Aangezien ik dit ongeluk niet schuld was heeft mijn vader toen ik nog klein was iets voor mij geregeld, dat ik mijn hele leven lang kosten voor kronen vergoed zal krijgen door de verzekering van degene die het ongeluk schuld was..

Nu ben ik 28, en al die tijd hebben ze mijn tanden bij gemaakt met stift-tand (heet dat zo?)

Maar ik ben inmiddels zo ver dat ik kronen nodig ga hebben, en heb contact gehad met de verzekering, en die willen dat ik de kosten door geef wat het per kroon kost. (Heb er 2 nodig, op elke bovensnijtand 1, volkeramisch)

Ben al bij mijn tandarts geweest, maar daar praten ze alleen duits, en ze begrijpen niet wat ik bedoel dus ik kom niet verder :(

Ik heb alleen een indicatie van de kosten nodig, wat het mij per kroon gaat kosten. En dan inclusief het laten maken, de kroon zelf, de verdoving.. alles wat het totaal gaat kosten per kroon.

Ik wil alleen volkeramische kronen, hoef geen metaal in mijn mond. (nikkelallergie en bang voor zwarte randen)

Verder vroeg ik me af.. Hoe veel kronen ga ik nog nodig hebben in mijn leven? Ik ben nu 28, en voor zover ik begrepen heb gaat een kroon 10 jaar mee, klopt dat? Mijn opa is nu 86 en heeft al zijn eigen tanden nog.. Ik heb net als mijn moeder zijn goeie tanden ge-erfd en ik denk dat ik dus niet al met 60 een gebit nodig heb.. dus ik zal als ik een oud vrouwtje ben ook nog kronen nodig gaan hebben denk ik?

Kunnen jullie mij helpen zodat ik dit eens geregeld krijg? Het is erg frustrerend als niemand begrijpt wat je bedoelt :(
vV

beginnen met een andere tandarts te nemen die gewoon nederlands praat. belachelijk dit.
Dan komt de rest vanzelf goed. Als een tandarts niet eens begrijpt dat je gewoon een begroting nodig hebt geeft mij te denken bij de rest... hoe denk je dait te doen bij pijnklachten? snapt ie dan ook niet...behandelt de verkeerde tand of nog erger doet dingen die misschien niet nodig zijn. goede communicatie is 1, en een tandarts hoort gewoon goed nl te spreken. punt. doet ie dat niet wegwezen.
di, 03/26/2013 - 13:01 Permalink
Toothpaste

Ik zou heel graag een andere tandarts hebben, maar het probleem is dat ik op de grens van nederland/duitsland woon. Heb hier voor een andere tandarts gehad en die spraken ook alleen duits. Van tandarts gewisseld een jaar geleden en nu heb ik weer het zelfde probleem :(

Een stuk reizen voor een andere tandarts is voor mij bijna geen optie, aangezien ik geen rijbewijs heb.

De assistente praat wel nederlands, maar heel erg gebrekkig, we begrijpen elkaar gewoon totaal niet..

De meeste dingen snap ik wel in het duits.. maar momenteel weet ik gewoon niet hoe ik het hun moet uitleggen
di, 03/26/2013 - 13:31 Permalink