Tijd lang (3 jaar) geen tandarts meer bezocht

Author:
JosH
Posted:
di, 05/08/2007 - 16:02
Hallo,

Heb al 3 jaar geen tandarts meer bezocht. Dit omdat ik verhuisd ben en niet de moeite heb genomen een tandarts te zoeken in m`n nieuwe woonplaats :oops: Heb geen last van m`n gebit, heb het altijd goed verzorgt dus verwacht geen grote werkzaamheden in m`n mond.. (verwacht één gaatje en wat polystwerk).

Maar ben ik nog verzekerd tegen de kosten van zo`n behandeling? Of heb ik hier geen recht meer op omdat ik al 3 jaar niet meer geweest ben? Zit namelijk krap bij kas en zit niet te wachten op een extra kostenpost. Heb een studentenverzekering met aanvullende tandartsdekking bij CZ.

Als deze kosten niet gedekt worden, zou iemand me dan kunnen vertellen wat dit me ongeveer kost? Er van uitgaande dat ik één gaatje heb en er wat klein polyst werk moet gebeuren?

Of is het misschien ook mogelijk dat m`n nieuwe tandarts de kleine gebreken die m`n gebit heeft 'door de vingers ziet' en deze pas behandelt wanneer de kosten weer gedekt worden door de verzekering.

Groet,

Jos
Holmes

Waarschijnlijk stel je deze vraag in verband met de sanering zoals we die vroeger kenden. Je moest minimaal 1 keer per jaar naar de tandarts, anders was je niet meer gesaneerd en kwamen de kosten voor eigen rekening.

Dit bestaat al lang niet meer, dus de kosten worden vergoed volgens de voorwaarden zoals CZ die heeft opgesteld. Ik ken deze niet, maar die kun je vast op de site van CZ vinden. Succes in ieder geval.
di, 05/08/2007 - 16:44 Permalink
Spiegeltje

Nou wat de kosten betreft, je bent in ieder geval geld kwijt voor het consult. Daarnaast zal de (nieuwe) tandarts, zeker omdat het al minimaal 3 jaar is geleden, toch wel de nodige rontgenfoto's (bitewings, OPT?) willen nemen en een anamneseformulier laten invullen om te bespreken. En dan is de boor nog niet in je mond geweest. Zo'n eerste bezoekje kan dus wel oplopen tot 50-100 euro, afhankelijk van de vraag of een OPT (overzichtsfoto van het gebit) wordt gemaakt.

De exacte tarieven vindt je hier:

http://www.tandarts.nl/verzekeringen/Tarieven2007.pdf

Wat de verzekering betreft: in principe wordt vergoed maar veel maatschappijen verwachten wel dat je regelmatig naar de tandarts gaat voor controle. Soms wordt zelfs expliciet gesteld dat je één keer per jaar moet. Maar meestal wordt de soep niet zo heet gegeten als opgediend.


Niet vergeten je dossier bij je oude tandarts op te vragen.
di, 05/08/2007 - 17:29 Permalink
JosH

Bedankt voor jullie snelle reactie!

Zal vanavond de polisvoorwaarden maar eens doornemen en opzoek gaan naar een nieuwe tandarts (via jullie zoekfunctie). Hoe langer ik wacht des te duurder zal het wel worden, dus het moet maar.


Gr

JosH
wo, 05/09/2007 - 09:35 Permalink