Te veel gedeclareerd

Author:
.elsa.
Posted:
wo, 01/23/2019 - 17:22
Hallo allemaal,
Ik ben laatst overgestapt naar een nieuwe tandarts, omdat mijn vorige met pensioen ging. Bij deze nieuwe tandarts had ik een afspraak met de tandarts en eentje met de mondhygiënist. Nu heb ik de declaratie gekregen, waarvan het tandarts gedeelte klopt. Wat verkeerd was, was de mondhygiënist. Zij hebben een voorlichting en/of instructie gedeclareerd (wat klopt) en 6 keer gebitsreiniging wat betekend dat ze een half uur aan gebitsreiniging deden. Mijn afspraak was om 9:30 en ik zie nu op Whatsapp dat ik tegen me verloofde om 10:03 zei dat ik thuis was aangekomen. Het kan dus echt niet dat ik een half uur gebitsreiniging had. Nu vraag ik me af of ik beter mijn tandarts kan confronteren of dat ik beter mijn zorgverzekering kan bellen. En zou dit wel echt nut hebben aangezien ik zie dat mensen hun geld soms toch niet terug krijgen.
Hopelijk kan iemand me wat tips geven over wat ik het best kan doen.
vV

als het geen 30 minuten was, hoe veel dan wel? (oftewel, hoe lang doe je erover vanuit de tandartspraktijk thuis te komen).
Zorgverzekeraar kan er niets mee want is welles-nietes tussen u en de tandarts.
Ik zou toch even de vraag neerleggen bij de tandarts hoe het kan dat u een rekening voor 30 minuten krijgt terwijl u 20 (bv) behandeld bent. De tijd van de poetsinstructie valt ook onder de stoeltijd. Dus bent u 20 minuten binnen geweest waarvan 5 minuten instructie kan de rest nooit meer zijn dan 15.
do, 01/24/2019 - 10:13 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door vV

Je was ook niet al vroeger in de praktijk en dat je vroeger naar binnen bent geroepen?
Vraag aan vV: Als ik nou heel veel uitleg terwijl ik (handmatig) aan het scalen ben....vind je het eerlijk om dit ook te declareren of niet? Ik geef soms hele college's waarbij ik af en toe mn handen uit de mond haal zodat de patient kan reageren. Zij vragen dan vaak door en kan ik dus tijdens die 25 minuten scalen bij wijze van spreke 25 minuten voorlichting hebben gegeven. Gezien de drukte in de agenda moet ik wel zo werken....ik declareer meestal maar 1 of 2 keer M01 maar ben benieuwd naar jouw mening.
za, 01/26/2019 - 14:12 Permalink