Tandtechniek tarieven

Author:
jeroen_m
Posted:
wo, 03/06/2013 - 21:37
Ik heb een paar vraagjes over de tandtechnische kosten:

Kan ik als patiënt kiezen bij welke tandtechnicus ik een kroon laat vervaardigen of zit ik vast aan de keuze van de tandarts?

Klopt het dat de tandarts dit als het ware ineens moet doorbereken zonder hierop winst te maken?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Jeroen
Chris888

Kan ik als patiënt kiezen bij welke tandtechnicus ik een kroon laat vervaardigen of zit ik vast aan de keuze van de tandarts?


Het lijkt me niet dat een tandarts zomaar met willekeurig welke tandtechneut samenwerkt, maar me degene(n) met wie hij goede ervaringen heeft, wat betreft samenwerking, levering, kwaliteit, enz.. Wel kun je natuurlijk altijd vragen aan een tandarts of hij samenwerkt of wil samenwerken met een bepaald lab.

Techniekkosten worden idd zonder opslag doorberekend.
wo, 03/06/2013 - 21:55 Permalink
vV

Aangezien de tandarts de eindverantwoordelijke is, ook voor het door de tandtechnieker gemaakte werk, is het duidelijk dat het de tandarts zelf is die de keuze lab bepaalt.
En kosten ervan moeten inderdaad 1 op 1 doorberekend, uitzondering was 2012 met de vrije tarieven.
wo, 03/06/2013 - 22:16 Permalink
jeroen_m

Aangezien de tandarts de eindverantwoordelijke is, ook voor het door de tandtechnieker gemaakte werk, is het duidelijk dat het de tandarts zelf is die de keuze lab bepaalt.


Ik vroeg het eigenlijk omdat een vriend van mij na tijden voor een baas gewerkt te hebben zelf een lab is begonnen en hij mij aanbood om de kroon te vervaardigen voor een vriendenprijsje, maar ik heb natuurlijk geen idee hoe mijn tandarts hier tegenover staat.

Dank voor de snelle antwoorden!
wo, 03/06/2013 - 23:01 Permalink
Workie

Lef zeker maar met gezond verstand geeft deze crisis ook kansen om een eigen lab te beginnen. Alleen een bank vinden, tandartsen die in je geloven en een goede samenwerking willen aangaan en zelf al je spaargeld in de zaak wilt steken dan is het mogelijk. Wel heb je zeker een aantal jaren geen sociaal leven meer en maak je zeer veel uren per week.
Respect daarvoor ik zou het niet durven al heb ik de kansen wel gehad. Ben geeneens bij de bank over de drempel geweest ondanks dat ik tot 2 keer toe de mogelijkheid had om een lab over te nemen, ik heb geeneens geprobeerd om deze stap te nemen.

Maar om even terug te komen op je vraag. Leg deze vraag voor aan de tandarts leg uit waarom je dit wilt. Die tandarts zal best begrijpen dat je dan weinig tot geen kosten hebt op het techniekwerk, maar hou wel rekening met de eisen van je tandarts. Deze heeft waarschijnlijk zijn eigen wensen op het gebied van communicatie met de technieker en kwaliteit. Je tandarts boekt het meeste succes met zijn werkwijze, jouw vriend moet hier wel in meegaan. Dat die zelf overtuigd is dat die kwaliteit levert blijkt wel uit het feit dat die jouw een vriendendienst wilt leveren. Met een beetje geluk houd die er ook een nieuwe klant aan over.

Mijn eigen tandarts staat hierover welwillend tegenover. Ikzelf ben technieker en waarschijnlijk zit er binnen een jaar een kroon aan te komen bij mijn zelf. Ze laat veel werk maken bij het lab waar ik werk. Toch wil ik de kroon dan liever zelf maken bij een collega die een lab heeft in mijn woonplaats. Dan kan ik na werktijd lekker naar huis toe een bord eten naar binnen schuiven en even wandelen met de hond en daarna lopend naar mijn collega toe. En dan lekker knutselen aan mijn eigen kroon. Kost me wel iets meer naast materiaal wat ik bij mijn eigen werkgever ook kwijt ben, kost me dit ook een bosje bloemen voor zijn vrouw en een flesje wijn. Voordeel is wel dat die 80 uur per week werkt en ik alle tijd heb om deze kroon te maken en ook weer leer hoe zijn werkwijze is.
vr, 03/08/2013 - 01:11 Permalink