Tanden,kiezen met stukjes eraf en gaten erin,??

Author:
Jakobsteen
Posted:
do, 03/06/2008 - 19:09
Goedenavond,,

Ik ben al een tijd niet meer bij de tandarts geweest ( ong. 1 jaar ) Maar nu zijn er een aantal kiezen bij waar al redelijke gaten in zitten, en hoeken van me kies afgebroken,, maar ik heb geen pijn,, me broer heeft precies hetzelfde,, Nu zie ik bij mijn ene kiez dat ie al een beetje donker begint te worden,, en 't gaatje word ook steeds groter,, en bij me broer ( 20 jaar ) begint het wel pijn te doen,, ikzelf ben 18 jaar oud,, Ik zou er dolgraag aan worden geholpen,, gaten vullen,, want het word alleen maar erger ,, :cry:waarschijnlijk ook omdat m'n vader een soort en met ziekte in z'n mond had waardoor tanden begonnen te rotten,, ik weet zo even niet hoe het heet?
Maar er is een probleem we komen uit een gezin die niet veel geld heeft, dus eiigenlijk hebben we geen geld voor de tandarts,, of in ieder geval weinig,,

Nou is mijn vraag,, watvoor verzekering vergoed het meest,, wat is het slimste om te doen,,?
Wat gaat het ongeveer kosten,, of kunnen wij op andere manier ons gebit tog weer goed krijgen???
Als er nix op korte temijn gebeurt...
Ben ik bang dat we over 5 jaar,, al onze tanden kwijt zijn... :-? of miscien nog wel eerder..


Wat kunnen wij het beste doen? Wat zou u ons kunnen aanraden? Wijzelf komen er niet uit,, en de tandarts helpt ons er ook niet echt bij??


Alvast bedankt voor de reacties,,
Spiegeltje

Vanaf 1 januari 2008 wordt de tandheelkundige zorg tot en met 21 jaar gedekt vanuit de basisverzekering (met uitzondering van orthodontie, kroon- en brugwerk en implantaten). Het is dus heel goed mogelijk dat je gebit en dat van je broer in orde gemaakt kan worden zonder op hoge kosten uit te komen.

Verder zal je iets moeten doen aan de oorzaken die het verval van je gebit veroorzaken. Het gaat hier om mondhygiene en eetgewoonten.

Het beste kun je contact opnemen met een mondhygieniste, na overleg met de tandarts. Er bestaan, voor zover ik weet, geen ziekten die tandbederf veroorzaken. Neem van mij aan dat als je er de juiste zorg aan besteed verdere aftakeling van het gebit kan worden voorkomen.
vr, 03/07/2008 - 00:52 Permalink