Tandartsverzekering van het Kruidvat

Author:
Chantalle
Posted:
wo, 12/26/2007 - 15:23
Hoi allemaal,

Omdat ik van verzekeraar veranderd ben, en bij mijn nieuwe alleen een basis verzekering heb, ben ik op zoek naar een tandartsverzekering.

Nu zag ik dat het Kruidvat een heel voordelige verzekering heeft, maar is dat wel een goed idee?
Kan ik niet beter een av bij een ander afsluiten, of gewoon de premie opsparen en zelf de controles betalen? Wat is wijsheid?

Vorig jaar heb ik 360 euro premie betaald voor mijn tandartsverz en 220 euro vergoed gehad, dus ik was een beetje oververzekerd, vandaar dat ik nu het mes erin zet :smt003
vV

hangt af van de staat van het gebit. Kijk wat je de afgelopen jaren ongeveer gemiddeld per jaar aan kosten had (niet alleen 1 jaar terug kijken maar meer). geeft denk ik een aardige richtlijn, maar niet meer dan dat. De tandarts kan uitsluitsel geven over risico`s van het gebit, en of er misschien veel groter werk te verwachten is in de nabije toekomst.
wo, 12/26/2007 - 15:34 Permalink
Spiegeltje

Klopt, en ook niet - slechts als voorbeeld - de behandeling van parodontitis (gevorderde tandvleesontsteking, komt vaak voor) en complicaties bij een wortelkanaalbehandeling. Het is echt een minimumpakketje, als het duur dreigt te worden geeft de verzekering niet thuis. Dus eerst goed nadenken of dit wel passende verzekering is, want verzekeren is eigenlijk alleen nuttig om hoge kosten af te wenden die je niet zelf kunt ophoesten.

Meestal heb je meer aan een verzekering die geen onderscheid meer maakt tussen codes en alle behandelingen zonder gezeur vergoedt. Bij de meeste verzekeringen is dat ook het geval, maar dus bij Kruidvat weer niet.

Ik geef toe dat je een en ander ook niet los kunt zien van de premie, die zal ongetwijfeld laag zijn.

Chantalle, als je gebit goed is en je bent in staat om elke maand zo'n 10-20 euro opzij te zetten voor de tandarts, ben je veel beter af. Incidenteel kom je misschien voor hoge kosten te staan maar dan heb je een buffer en misschien daarna wel weer jaren klachtenvrij. Een controle kost je de kop niet.
wo, 12/26/2007 - 18:41 Permalink