Tandartsverzekering ugraden na parodontius

Author:
jhfl48
Posted:
wo, 07/06/2016 - 11:40
Ik heb jarenlang weinig tandartskosten gehad, controle 1x per jaar en wat tandsteenverwijdering. Ook geen waarschuwing van de tandarts voor tandvleesproblemen. Ik rook niet, drink niet en heb geen overgewicht (de risicofactoren). Ook had ik nooit last van bloedend tandvlees. Op bassi daarvan had ik een eenvoudige aanvullende verzekering. Echter vorig jaar constateerde mijn tandarts parodontitus. Een nogal kostbare behandeling. Voor de vijf aangedane kiezen ben ik inmiddels als ca €1000,- kwijt. De verzekering dekt niet. De behandeling zit nu in de fase van nazorg, dus elke drie maanden controle. Ik voorzie de komende jaren dus hoge tandartskosten. Voor de parodontoitus kon ik mijn verzekering niet upgraden, de tandaartskon geen verklaring voor gezonde mond afgeven. Is het nu zo dat ik, omdat ik parodontitus heb nooit meer een duurdere verzekering kan afsluiten? Ik voorzie de komende jaren toch wel jaarlijks ca 400,- euro controle en onderhoudskosten.
Lieneke

5 kiezen en dan 1000 euro lichter? Dat is knap...Kun je niet naar een mondhygiënist gaan met een goedkoper tarief? Wij behandelen bijna alleen maar paro-patienten en werken dus sneller en hebben sowieso een lager tarief. Mijn patiënten in de nazorgfase betalen gemiddeld rond de 250 euro per jaar....Dan zijn er ook nog verzekeringen die je altijd aannemen. Dus even goed verzekeringen vergelijken kan je een hoop geld schelen.
wo, 07/06/2016 - 12:35 Permalink
jhfl48

Als antwoord op door Lieneke

Het betreft eerste consult met voorlichting, status opnemen de aangedane kiezen een aantal keer schoonmaken met T22 code, herbeoordeling, plakpreventie. Nog op het programma staan het behandelen van de nu vrijliggende wortels tegen carries en voorlopig 4x per jaar schoonmaken van de pockets.
za, 07/30/2016 - 15:11 Permalink