Tandarts verzekering nemen of niet?

Author:
hogepieptonen
Posted:
do, 12/26/2013 - 00:21
Bij mij is er nooit wat aan de hand dan alleen tandsteen. Vaak vergoeden verzekeringen maar tot een x bedrag. Volgens mij is het zo dat wanneer je het gewoon kunt betalen en je een perfecte tanden hebt ook wel zonder verzekering afkunt? Alleen wanneer je ouder wordt en er is meer aan de hand is wel de vraag of je dan nog wel geaccepteerd gaat worden omdat je nooit zo'n verzekering gehad hebt?
vV

Voor dit soort financiële adviezen is dit het verkeerde forum.
De huidige verzekeringen zoals aangeboden zijn meestal niet meer dan een uitgesteld betalen regeling met voor de meeste mensen redelijk hoge jaarkosten. Zet een maximaal 500 in een potje dan is er buffer genoeg voor een keer een calamiteit als een endo of kroon. Verder hangt het heel erg van de staat van het gebit af wat de toekomstverwachting is, uw tandarts kan dat en heeft dat als het goed is al ingeschat en besproken.
Verder is het een individuele beslissing . Vergeet niet risico op ongeval te beoordelen en mee te nemen. Ixorg dekt dat af voor weinig, als daar behoefte aan is, maar dat hangt er weer vanaf hoe u in het leven staat.
do, 12/26/2013 - 11:21 Permalink
zel'dovich

Ik wil hier nog aan toevoegen dat een aantal zorgverzekeraars hun vergoeding voor ongevallen, die niet in het basispakket zit, fors hebben verhoogd, wellicht als gevolg van de concurrentie van Ixorg!

Zie bijvoorbeeld Zilveren kruis/Achmea die nu ook ineens max. 10.000 vergoeden (na toestemming)
do, 12/26/2013 - 16:44 Permalink