Tandarts en schuldsanering.

Author:
sapphire
Posted:
ma, 12/01/2008 - 10:55
Hallo,

Ik zit momenteel een jaar in de schuldsanering en heb een achterstand bij mijn huidige zorgverzekeraar.
Daardoor ben ik niet meer aanvullend verzekerd en kan ik dit ook niet zijn tot de schuld is afgelost.
Dit gaat natuurlijk niet,pas over 2 jaar worden mijn schulden kwijtgescholden.
Ook kan ik niet overstappen en is het me tot nu toe nog niet gelukt alleen een aanvullende verzekering af te sluiten bij een andere maatschappij (ben er wel nog mee bezig maar heb weinig hoop)
De laatste keer bij de tandarts ben ik voor een gaatje en foto's ongeveer €165 kwijt geweest.
Ik bleek nog 2 gaatjes te hebben,die zitten er nog.
Maar nu heb ik de laatste tijd veel pijn aan mijn tanden (en hoofd,weet niet of dit met elkaar te maken heeft) en word het dus echt tijd dat ik ga.Straks word het zo erg dat ik een wortelkanaalbehandeling moet of zo en ben ik nog verder van huis.
Maar dit word natuurlijk een nog duurder geintje en dat kan ik echt niet betalen.
Ik heb mijn bewindvoerder er over gesproken maar kreeg te horen dat ik alles zelf moet betalen en hun me niet kunnen (willen) helpen.
Ook via de gemeente kom je nergens omdat hun alsnog je volle salaris rekenen,al zit je in de schuldsanering.

Heeft iemand tips of suggesties voor me ?
Spiegeltje

Recht op gratis tandartshulp heb je helaas niet in Nederland als volwassene, of je nu in de schuldsanering zit of niet. Ik weet trouwens ook niet of er nog wat via de gemeente (bijstand) is te regelen. Daarover kan ik u dus geen tips geven.

Het beste is dat u met uw tandarts open kaart speelt over uw financiele situatie. De tandarts kan daar rekening mee houden door alleen de echt nodige dingen te doen. Een beginnend gaatje kan vaak lang wachten, vooral als u goed poetst. Dat laatste kan ook veel geld uitsparen. Het moet dan wel regelmatig worden gecontroleerd, bijvoorbeeld eens per jaar.

Soms moet een gaatje wel behandeld worden maar vaak is dat wel voor 50-60 euro mogelijk (zonder verdoving, is meestal ook niet nodig). Het hoeft m.i. geen 165 euro te kosten, dan zou wel kunnen bij twee (uitgebreide) vullingen. Een "grijze" vulling is vaak ook wat goedkoper (scheelt niet zo veel overigens). Vraag ook vooraf om de kosten. Een controle is ook niet schreeuwend duur (19,10), alhoewel u natuurlijk elk dubbeltje moet omdraaien en dan is het makkelijk praten voor mij. Maar dan weet u beter waar u aan toe bent en hoeft u zicht geen onnodige kopzorgen te maken. Die heeft u waarschijnlijk al genoeg.
ma, 12/01/2008 - 11:47 Permalink
sapphire

Bij de gemeente ben ik ook geweest ja,zij vergoeden dit niet omdat ze bij het berekenen naar je volledige salaris kijken en niet naar de schuldsanering.

Ik denk dat ik inderdaad het beste even met de tandarts kan overleggen,ik loop nu al zeker een jaar met die gaatjes en ik ben bang dat het alleen maar slechter word.
ma, 12/01/2008 - 12:09 Permalink
Marc Bauland

Als antwoord op door sapphire

Dit voorval is natuurlijk enige tijd geleden en ik hoop dat betrokkene inmiddels al jaren heeft mogen genieten van een schuldenvrije status. Maar Ik meende toch even te mogen reageren omdat anderen wellicht hun voordeel ermee kunnen doen.

Er zijn noodfondsen die in zo'n geval best wel bereid zijn een handje te helpen. Altijd het onderzoeken waard!

Marc Bauland
schuldhulpverlening-nederland.nl
zo, 06/18/2023 - 11:38 Permalink