Tandarts afspraak

Author:
Auriana
Posted:
di, 02/11/2014 - 00:25
Ik wil sinds een aantal jaar weer eens naar de tandarts.

Ik heb gebeld voor een afspraak, maar de telefoniste wilde niet aangeven wat het ongeveer ging kosten.

Ik heb verder nergens last van, (nooit gaatjes gehad), voor zover ik weer heb ik nu ook geen gaatjes.

Mijn vorige tandarts is gestopt en door wellicht mijn eigen fout nooit het dossier opgehaald.
Voor zover ik weet en heb kunnen nagaan is het dossier vernietigd. Dus er zijn geen oude röntgenfoto's meer.

Zijn die foto's sowieso verplicht? En kan iemand aangeven wat een basis controle zou kosten en welke kosten er eventueel nog bij kunnen komen?
vV

de tarieven zijn gewoon te vinden elders op deze site en op e site van oa de NZA
normaal gesproken eerste bezoek nieuwe patiënt, wellicht anamnese, foto's aantal en soort is erg afhankelijk van staat gebit, wat er nodig geacht wordt en wat er wellicht is (oude dossier...). en dus is echt lastig zonder iemand gezien te hebben daar een harde uitspraak over te doen.
Varieert tussen de paar tientjes tot 200,-..(laatste geval alleen bij zeer uitgebreid onderzoek met de nodige geconstateerde problemen)
Een tandarts die stopt zonder patiënten over te dragen (en dus dossiers over te dragen ) aan een opvolger of andere tandarts moet het zelf 15 jaar bewaren...
oha worden mensen geïnformeerd waar zij terecht kunnen na praktijk beëindiging.
di, 02/11/2014 - 08:28 Permalink
Auriana

Helaas is dus niet gedaan en weet niemand waar de dossiers zijn, meerdere mensen uit de wijk hebben er last van.

Ik verder niet want het is toch al lang geleden dat ik voor het laatst ben gegaan.

Was bij deze tandarts al eerder geweest en ze heeft 3 foto's gemaakt en een beetje rond gekeken. Daarna de foto's samen besproken.
Was verder niet veel te bespreken, behalve dat ze vindt dat ik 3 keer per jaar langs moet komen om mijn tandsteen te laten verwijderen en het gebit schoon te laten maken.

Heb gezegd dat ik daar geen zin in heb en dat ook wel zonde van mijn geld vind. Ik ben in de 30 en nog nooit een gaatje gehad. Mijn tanden zijn gezond, tandvlees is niet ontstoken en het bot waar mijn tanden in zit is ook goed.
In mijn ogen een beetje geld klopperij.
Daarna wel overeengekomen dat een 1 jaarlijkse controle meer dan genoeg is en dat de tandarts het eventueel ook wel zag zitten om 1 keer in de 2 jaar een afspraak te maken.

Helaas wist niemand in het pand wat het zou gaan kosten, daarvoor zal ik dus nog even de factuur moeten afwachten.
wo, 02/12/2014 - 22:17 Permalink
vV

die tandarts staat niet erg sterk in de schoenen zeg.
een advies om 3x pj te komen ivm tandsteen lijkt mij goed uit te leggen. Als iemand daar dan geen zin in heeft is dat eigen risico.
Om dan in een keer door te schieten naar 1x per 2 jaar vind ik dan erg vreemd. dan klopt of dat eerste advies niet of er wordt alleen maar meegegaan met de wensen van patiënt zelf, zonder de mondgezondheid zelf erin te betrekken.
Ik vind overigens 1x per twee jaar erg lang, ook al lijkt er niets aan de hand. maar dat is mijn persoonlijke mening. meer nog erop gebaseerd dat 1x in de twee jaar meestal verwaterd naar 3 jaar, of helemaal niet meer tot..
do, 02/13/2014 - 08:17 Permalink