Subsidie Vullingen

Author:
BountyHunter
Posted:
do, 08/31/2006 - 11:44
Hoi

Ik loop al jaren met gaten in mijn tanden,het is zelfs al zo normaal voor mij geworden dat ik er een eetgewoonte aan het overgehouden.
Ik een nooit of te nimmer een mars want die troep blijft tussen de tanden hangen,en als ik slaap begint die rotzooit altijd te zeuren.(dan begint de pijn)Ik eet ook alleen maar kaas en vlees op het brood,veel fruit en met vlees eten heb ik ook al geen problemen meer,de stukjes tand die in mijn vlees blijft steken eet ik gewoon mee op.
Ken je nagaan hoelang ik al zo rondloop.
Is dit niet erg?

En dan vertel ik nu hoe het komt.
Ik zit in een uitkeringssituatie(ik koos er niet voor maar ok,doet er ff niet toe),en elke keer als ik bij de tandarts kom moest ik zelf alle behandelingen betalen omdat ik niet meer gesaneert was(of hoe je het ook schrijft)maar die rekeningen zijn wel even erg hoog,ik ben zo 100 euro kwijt aan een vulling,en mijn vriendin heeft een gebit wat niet betaald is en daar valt de tandarts over.
Nu wil hij mij niet meer helpen omdat ik dit niet KAN betalen.

Nu is het zo dat wij dat gebit op vandaag van de belasting vergoed kunnen krijgen dus dat is geen punt.
MAAR voor die vullingen betaal ik me nog steeds plat,en daarbij komt ook nog eens kijken dat elke tandarst subsidie krijgt voor die vullingen.
Maar ondanks deze subsidie moet ik toch volluit betalen terwijl deze subsidie niet bedoeld is om als zakgeld bij de tandarts in de beurs te verdwijnen maar om de mensen met lage inkomen tegenmoet te komen.
Maar als je leest hoe lang ik er zo al bij loop dan vraag ik mij ten eerste af:waarom verteld de tandarts mij niet dat het gebit van mijn vriendin vergoed kan worden?.
Ten 2de:ik wil die subsidie van mijn vullingen van de prijs af hebben,dan heb ik geen schuld meer en bovendien is het niet netjes van een tandarst(die al genoeg verdient)om dubbel te verdiennen aan mensen die het niet kunnen permiteren en ze vervolgens in onwetenheid met pijn worden weg gestuurd terwijl dit niet hoeft.(als de patient genoeg pijn heeft betaald hij wel dubbel)

Wat kan ik doen aan deze practijken?

Met vriendelijke groet,

Arnold
vV

aarbij komt ook nog eens kijken dat elke tandarst subsidie krijgt voor die vullingen.
Maar ondanks deze subsidie moet ik toch volluit betalen terwijl deze subsidie niet bedoeld is om als zakgeld bij de tandarts in de beurs te verdwijnen maar om de mensen met lage inkomen tegenmoet te komen.


Oh??? waar kan ik die subsidie aanvragen??? :P

Maar even serieus: tandartsen krijgen geen subsidie op vullingen of materialen. Graag weet ik dan ook wie/wat uw bron is van dit verhaal.. Het klopt namelijk gewoon niet!

Een prothese wordt voor 75 % vergoed vanuit de basisverzekring, vaak is het zo dat de patient dit zelf moet regelen met de zorgverzekeraar.
Hierover is infornmatie geweest vanuit de zorgverzekeringen. Hierbij ga ik ervan uit dat de behandeling dit jaar heeft plaatsgevonden, maar ook over vorig jaar gold dezelfde regeling.

De eigen bijdrage van 25% komt wellicht voor vergoeding uit een bijzondere bijstandsregeling in aanmerking (bedoelt u dit met subsisie?? misschien??), maar dit verschilt per gemeente. Ook dit moet u zelf regelen!

Zaken zijn niet zo zwart - wit als u stelt, en enige actie van u zelf is wel noodzakelijk om zaken geregeld te krijgen.
do, 08/31/2006 - 11:55 Permalink
BountyHunter

Oh??? waar kan ik die subsidie aanvragen???


Waar een tandarts zich zou moeten melden weet ik niet,maar de informatie komt notabene van het nieuws(nos),er werd ook verteld dat kronen nu goedkoop in het buitenland ingekocht werden en hier voor veel geld doorverkocht werden en dat terwijl de minister niet vind dat het de bedoeling is dat een tandarts op matriaal verdient.
Verder werd er ook verteld dat tandartsen dus subsidie krijgen voor vullingen,maar voor ons de volle 100% rekenen.
Is het niet zo dat u als tandarts hier liever over zou zwijgen?(u kunt er veel op verdienen),of zou het NOS ons met opzet op een verkeerd spoor zetten?(een schande als dat zo is,dan zit u mooi met de gebakken peren)
Ik moet bekennen dat ik over de"vulling-subsidie"niks terug kan vinden,ook niet in een besluit van het kabinet.
Ik denk dat u daarom wel gelijk heeft.

Verder is het zo dat wij het gebit inderdaad voor ...% verdoed krijgen(weet ik niet precies),maar de belasting wilt de rest ook wel betalen als je in een ABW zit,en helaas moet ik daar gebruik van maken dus krijg ik alles vergoed.

Ik bedank u hartelijk,ik denk dat ik er een duidelijker beeld over heb gekregen.

De volgende link is een lijst met dingen die je vergoed krijgt.
Ik hoop dat iemand hier iets aan heeft.
http://www.nibud.nl/consumenten/consumenten.php?main=zorgstelsel&pa…

Met vriendelijke groet,

Arnold
vr, 09/01/2006 - 12:18 Permalink
vV

er werd ook verteld dat kronen nu goedkoop in het buitenland ingekocht werden en hier voor veel geld doorverkocht werden en dat terwijl de minister niet vind dat het de bedoeling is dat een tandarts op matriaal verdient.


Er is slechts een zeer klein deel van de tandartsen die kronen in het buitenland laat maken, en een nog veel kleiner deel dat het verkeerd declareert of op ene andere manier misbruik maakt. Het is al erg genoeg dat een programma als NOVA niet inziet dat het ook plicht van de media is een goed en correct beeld te geven van zaken. In betreffend onderzoek ging het om een 50-tal; praktijken die onderzocht zijn, waarvan een aantal slechts fout zat. Dat is wat anders dan dat alle tandartsen of zelfs een meerderheid dit zo zou doen....

Het onderzoek is meen ik gewoon als openbare tekst beschikbaar voor belangstellenden, en hierover is in een ander topic ook veel geschreven, ik verwijs daarnaar.

Het subsidieverhaal is mij ook totaal onbekend..

Wel is er ooit een soort subsidieregeling geweest om de kosten van het plaatsen van de amalgaamafscheidsystemen dragelijker te maken.
Dit was een regeling in de sfeer van belastingaftrek, geen echte subsidie dus. (subsidie is geld ontvangen van de overheid in het kader van een regeling..)

Overigens: belastingdiens zal nooit kosten vergoeden, het is een regeling dat ziektekosten afgetrokken kunnen worden van de belastingen, oftewel het inkomen waar belasting over gerekend wordt is lager. U krijgt het dus niet voor 100% terug! Uit de basisverzekering wordt 75 % van een volledige prothese vergoed, de rest kan eventueel (deels)ten laste van een aanvullende verzekering of eventueel ten laste van de bijzondere ziektekosten aftrek gebracht worden.
vr, 09/01/2006 - 12:59 Permalink
vV

http://www.hzzian.nl/technical/content/newspage.php?showcat=al

Het enige wat ik over subsidie kon vinden. Dit betreft subsidie vanuit de EEG voor het ontwikkelen van een nieuw soort vulmateriaal. (ik neem aan om een goed extra alternatief voor het amalgaam te ontwikkelen, wat erg belastend is voor het milieu, o.a.).

Dit betekent dus niet dat ALLE tandartsen in nl voor vullingen die gelgd worden geld van de overheid of EEG ontvangen! Het materiaal wat ontwikkeld is moet door de "huistandartsen" gewoon ingekocht worden, daar moet gewoon de volle mep voor betaald worden. De subsidieregeling heeft ervoor gezorgd dat het materiaal ontwikkeld en de werking op termijn onderzocht kon/kan worden. Wellicht was het anders niet eens op de markt gekomen? Er is wel 5 jaar aan ontwikkeling en testen/onderzoek besteed, dat kost handen vol geld.

Hopelijk begrijpt u het verschil tussen subsidie voor het ontwikkelen van een milieu- en lichaamsvriendelijk vulmateriaal, en de opbouw van de rekening van de tandarts nu beter.
vr, 09/01/2006 - 13:09 Permalink
BountyHunter

Ja 34 van de 58 tandartsen,dan heb je het over de helft die de boel oplicht.
Denk er eens aan dat er veel mensen in nederland in armoede leven en voor hun kinderen naar de voetselbank moeten gaan,dan vind het al een schande als er 1 oplichter bij zit en die mogen ze van mij meteen alle rechten en diploma afnemen.
U moet niet vergeten dat een arts een titel is,en daarmee hoger geplaatst word op de maatschappelijke ladder,dan moeten zij ook het goede voorbeeld geven en niet stieken de boel bez.......
klinkt hard,maar het is hoe iedereen er over denkt,rijken worden rijker en armen worden armer,en dat komt o.a door deze practijken.
Ik ben bang dat het vertrouwen tussen de burger en de tandarts een flinke deuk heeft opgelopen,helaas :(
Moet ik Nova nu bedanken of moet ik het als de fabeltjes-krant zien?

Verder begrijp ik heel goed het verschil tussen een vergoeding voor patienten en een subsidie om vullingen te ontwikkelen,sterker nog,die site wat u plakte had ik al voor u hem plakte gelezen en heb ik hier extra niks over gezecht omdat ik dit begreep,maar in iedergeval bedankt voor de moeite.('zou een blunder zijn als ik het daar over had,vind u niet?)
Verder had ik het ook niet over Nova,maar ik denk wel dat ik het inderdaad bij nova gezien heb,ik kijk gewoon HEEL VEEL nieuws,vandaar mijn vergissing,exuseer.

Verder wil ik kwijt dat ik de belasting al had ingelicht en omdat ik in een abw zit krijg ik veel vergoed(mischien niet alles maar wel een deel,net zoals mijn gratis bril,gratis internet,gratis sportverreniging voor mijn zoon+bijhoorende kleding,speeltuin voor mijn dochter etc etc),u loon ligt te hoog en u krijgt niks vergoed,wij werkeloze burgers wel omdat we anders geen nagel meer overhouden om aan onze k.......(oren :smt003 ) te krabben.Ik denk dat ik meer als die 75 procent kan lostkrijgen,als dat zo is dan laat ik het nog weten,als u niks meer hoort dan is het mislukt.


Maar goed,mijn vraag is beantwoord,het ging over de vullingen en die informatie in dit forum heb ik gelezen,bedankt voor die link.
De rest is minder belangrijk,het was wel intressant maar het onderwerp wijkt te veel af.


Nogmaals bedankt.

Met vriendelijke groet,
Arnold
vr, 09/01/2006 - 22:33 Permalink
vV

Verder begrijp ik heel goed het verschil tussen een vergoeding voor patienten en een subsidie om vullingen te ontwikkelen,sterker nog,die site wat u plakte had ik al voor u hem plakte gelezen en heb ik hier extra niks over gezecht omdat ik dit begreep,maar in iedergeval bedankt voor de moeite.('zou een blunder zijn als ik het daar over had,vind u niet?)

ik heb dit nog eens erg goed gelezen, m.n. naar aanleiding van de commentaren van de moderator.
nu begrijp ik er helemaal niets meer van.

U zegt al te weten over de ontwikkelings-subsidie, en u zegt eigenlijk dat dat niet is wat u bedoelde met de subsidie op het leggen van vullingen door tandartsen, want u schrijft dat verschil goed te weten, en het al voor u het bericht/vraag schreef ook geweten te hebben.

Dan dus nogmaals mijn vraag: graag uw opmerking over de subsidie aan tandartsen concretiseren...
Want naar mijn smaak draait u wel een beetje erg om de hete brij heen.
Excuses voor vergissingen aanvaard overigens. MAar u blijft een beetje zwart-wit in uw stellingname:


klinkt hard,maar het is hoe iedereen er over denkt


Ik denk eigenlijk niet dat iedereen er zo over denkt..
Een (groot) deel van de onderzochte praktijken heeft gewoon gewerkt binnen de mazen van de wetgeving. Dan klopt de wetgeving niet!
Daarnaast is het in het uiterste geval een economisch delict, niemand kan het recht ontzegd worden vanwege een economisch delict nog verder zijn beroep en dus ook eigen broodwinning niet meer uit te mogen oefenen.
Wel als zij er op medisch gebied een potje van maken, maar dat is terecht.
In ieder geval is de wetgever het niet met u eens, en ik ook niet trouwens.


Ten 2de:ik wil die subsidie van mijn vullingen van de prijs af hebben,dan heb ik geen schuld meer en bovendien is het niet netjes van een tandarst(die al genoeg verdient)om dubbel te verdiennen aan mensen die het niet kunnen permiteren en ze vervolgens in onwetenheid met pijn worden weg gestuurd terwijl dit niet hoeft.(als de patient genoeg pijn heeft betaald hij wel dubbel)

Wat kan ik doen aan deze practijken?


mijn antwoord is dus: zorgen dat u zich goed informeerd over zaken, want subsidie op vullingen bestaat niet, en tandartsen kunnen dus niet dubbel verdienen eraan. En wat wij aan honorarium ontvangen is een geheel andere discussie, maar behoort zeker niet tot de hoogste in europa...

wellicht kunt u in aanmerking komen voor bijzondere bijstand? heb ik al eerder als optie aangehaald, maar geen antwoord op gekregen... Is dit mogelijk kunt u misschien de tandarts vragen een begroting op te stellen, en voor het deel wat niet door de aanvullende verzekering gedekt wordt een aanvraag bijzondere bijstand indienen . wat er dan nog overblijft zou idd voor belastingteruggave kunnen zorgen..

Overigens: het begrip "sanering" bestaat niet meer! dat u jaren niet geweest bent voor reguliere controles en uw gebit nu een puinhoop is staat los van het recht op vergoeding uit een aanvullende verzekering.
za, 09/02/2006 - 20:26 Permalink
bange_mus

Ik heb net dit topic gelezen, waarbij het loon van de tandarts het hoofditem is. Ik kan me voorstellen dat iemand die rond moet komen van de bijstand baalt van de hoge prijzen. Alleen al omdat er dan bezuinigd moet worden op andere dingen. Maar als ik het goed bekijk: als de tandarts onnodig vele in rekening brengt dan trekt de verzekeringsmaatschappij echt wel aan de bel. Die hebben genoeg goede advocaten in dienst om het een tandarts erg moeilijk te maken. Aangezien dit niet gebeurt ga ik er vanuit dat de prijzen (die notabene vast zijn gelegd!) niet te hoog zijn. Daarnaast mag een tandarts van mij een goed loon hebben. Een tandarts heeft een risicovol beroep. Dat wil zeggen: 1 stomme fout (doordat hij even afgeleid wordt door een assistente) en dat kan hem zijn bevoegdheid kosten (dat is nu eenmaal de wereld van de gezondheidszorg). En als je dan gaat vragen bij andere beroepsbeoefenaren: wie maakt er wel eens een fout, zal iedereen die vraag volmondig met ja beantwoorden. Dit hogere risico wordt in geld weergegeven: meer verantwoordelijkheid, meer loon. Tevens is het een motivatie voor mensen om aan de (volgens mij best moeilijke) opleiding te beginnen. Stel je voor dat mensen er een zware studie voor moeten volgen en er nauwelijks mee verdienen. Dan kiest iedereen een ander beroep. Daar moet je toch niet aan denken? Er zijn nu al te weinig tandartsen.
Daarnaast moet een tandarts regelmatig bijscholen, instrumenten vernieuwen of com;pleet nieuwe instrumenten aanschaffne. Ook dat zit in de prijs verwerkt (plus geld voor elektriciteit, water, ontroerend goed, assistentes, etc.) Dan is het dus niet vreemd dat de prijzen snel oplopen. En ik ben heel eerlijk: ik heb liever een gemotiveerde tandarts die goed verdient, dan een niet gemotiveerde tandarts omdat die slecht verdient.
za, 09/02/2006 - 21:22 Permalink
dj

Dames, heren, ik ga er toch een keer om vragen, probeer a.u.b. enigszins correct Nederlands te gebruiken, denk aan:

- spelling
- hoofdletters
- interpunctie
- gebruik van alinea's

Download desnoods de Google toolbar, die controleert reuzesimpel spelling voordat je post, wijst zichzelf. Als je hem teveel ruimte vindt innemen, open dan even een onderwerp hierover in offtopic dan leg ik uit hoe je taakbalken indeelt.

Spelling is ook niet mijn forte (althans niet per keyboard) maar ik probeer het tenminste en ik corrigeer mijn tiepfouten als ik ze daarna zie staan.

/ontopic
za, 09/02/2006 - 21:42 Permalink
alscho28

niet alleen de bijstand. ik ken mensen die hard werken, 32 uur per week en dan nog de euro's tweehonderd keer moeten keren voor ze het uitgeven. en dan werk je als nederlander. wonen niet al te duur. heeft de laagste verzekering qua zorg en moet uitkijken dat ze niet te vaak met de auto weggaan. overweging zit er soms ook in om de auto weg te doen. tja en dan werk je gewoon voor je geld.

wat is het oneerlijk verdeeld tussen werkende mensen om een goed eigen bestaan te kunnen behouden en uit te bouwen. en dat dat toch niet zomaar lukt, omdat het politiek gezien anders geregeld is. vreemd is dat deze persoon in de wao heeft gezeten en toen 10 x beter had. best vreemd...

dus subsidie regeling tandartskosten voor minder bedeelden in de samenleving zou geen overbodige luxe zijn volgens mij.
za, 09/02/2006 - 23:40 Permalink
peertje

de subsidieregeling zou betekenen dat de basistandarts zorg weer in het basispakket terug zou komen. Dus alles uit de aanvullende verzekering gaat terug in het originele basispakket.
probleem daarna is dat mensen weer gaan miepen dat de zorg voor rijken, of mensen die er meer voor willen uittrekken, beter zou zijn.....etc etc.
Ik snap best dat daar een ongelijkheid in zit, alleen je mag van een staat niet verwachten dat die de hele zorg tot en met kronen en bruggen, implantaten en protheses gaat betalen zonder dat daar iets tegenoverstaat van de burgers..........alle burgers dus. Dat zou dus een belasting verhoging worden of een verleggen van prioriteiten of oplopen van staatsschuld.
Daar is vast en zeker al over nagedacht.

overigens zou ik dan erg veel moeite hebben met mensen die de boel laten verslonsen. En er qua aanpak van mondhygiene en voedingsgewoontes met de pet naar gooien. Die kunnen dan aan mij vragen puin te gaan ruimen en dan moet ik de grootste moeite doen voor de minst dentalminded? Dat gaat tegen een eigen verantwoordelijkheid in, dat kan niet met een tekort aan tandartsen op termijn en het geeft iedereen een vrijbrief eisen te stellen.

Ik vind de aanvullende verzekering voor tandartsenhulp, gezien de kosten per jaar en wat je kan laten doen niet overdreven. Doe je niet mee, prima, maar dan is zorg bij klachten vaak eruithalen van de kies of tand. Dan is een beugel misschien niet eerste keus op je 32e. dan heb je een eigen verantwoordlijkheid met daaraan de consequenties.

Elke verwijzing naar een gelijkheidsbeginsel ontneemt mensen in de zorg te verwijzen naar die verantwoordelijkheid. overigens, als iedereen het nog niet door heeft, de tandartsen worden in hun tarieven bepaald door de overheid en daarmee is dus weldegelijk sturende werking aanwezig. maar ik geloof dat dat elders in deze draad al was vastgesteld.
zo, 09/03/2006 - 09:43 Permalink
joek

Ik breek hier even in, want ik lees dit topic nu pas.
Ik zal me verder niet met de discussie bemoeien.

Ik vraag me alleen af, Bountyhunter, hoe je aan een prijs van 100 euro per vulling komt.
Ik heb regelmatig vullingen en heb nog nooit zoveel moeten betalen.
Ik ben benieuwd naar je antwoord.

Groetjes,
Joke
zo, 09/03/2006 - 13:14 Permalink
vV

nou voor een heel grote vulling, composiet al dan niet met indirecte pulpa=overkapping en verdoving kan je een eind komen hoor.
Dat bedrag op zich geloof ik wel gezien de beschrijving van de staat van het gebit.
ma, 09/04/2006 - 12:08 Permalink
BountyHunter

Het is allemaal een beetje duidelijker geworden.(hoe dan ook)

Bedankt en verder succes met de site,er staan erg bruikbare dingen op.

Groetjes. :smt006

BountyHunter
ma, 09/11/2006 - 09:02 Permalink
peertje

en wie spuugt er nog wat na in mijnmailbox?
tja, dat mag allemaal hoor, alleen ik gooi het gewoon op het net



Zo zo,dus je vind dat ik paranoia ben?
Ik wil hier niet meer op de site over schrijven maar ik kan je wel zeggen dat er wel degelijk calmerende middelen in de appelmoes word gegooit,al zecht jou vrouw van niet.(met alle respect voor haar)
Het is goed om te horen dat dat daar dan niet gebeurt,maar de"vijlige huizen"worden minder en minder.
Ik heb nog niet eens gespoken over patienten die afgewezen worden en die er aan gestorven zijn en dat terwijl ze geholpen konden worden.
Na hun dood kreeg de familie van de overleden persoon een exuus waarom de arts niet geholpen.(men dacht dat het om een alcoholist ging,maar de patient dronk nooit en was gewoon ziek en zag er erg slecht uit door die ziekte,hun eigen kinderen moesten de vader na het ziekenhuis dragen,onder bijde armen werd hij ondersteund door zijn eigen kinderen en werdt afewezen,nu is hij dood)

Een meisje van 25 jaar Linda was precies het zelfde verhaal.
Maar in dit geval droeg de vader de dochter naar het ziekenhuis en werd afgewezen,zij is nu ook dood.
In bijde gevallen heeft het ziekenhuis de verrontschuldigingen aangeboden.

Ik zou wensen dat je gelijk had,en dat dit maar een paranoia id was,maar helaas..........

Naw ik kan je vertellen dat als dit mij overkwam,en het kost mij een kind of mijn vader,dan kan ik je beloven dat deze man geen leven meer heeft.(gebruik je fantasie maar) en jij zou het zelfde doen als het jou overkwam.

Je sluit je ogen voor de realiteid.

De beste wensen.

@==|:::bountyhunter:::>

(einde quote>

en bedankt weer. iedereen die graag open met me wil kletsen is welkom, dat mailboxje is voor vrienden, dus blijf erbuiten!
ma, 09/11/2006 - 12:23 Permalink
vV

mailboxen zijn idd niet bedoeld voor dit soort @#&^%$!!

ALs u geen gelijk krijgt vind ik het in en in triest op deze wijze tekeer te gaan!

Het is weer eens zover... grote verhalen over medici die het verkeerd doen (waar zijn de bewijzen te vinden??) maar geen fatsoen...

Ja er worden fouten gemaakt (waar gehakt wordt etc..) maar als er echt iets grof verkeerd is gegaan komt echt de inspectie wel langs, daar hoeft niet eens een klacht voor ingediend te worden...

@ bountyhunter: u ontneemt het welwillend deel van de medici (waar Peertje echt toe behoort!!) de lust u te helpen op deze manier...!

Ik zie de laatste jaren regelmatig diverse verpleeg en verzorgingstehuizen van binnen (tja oudere familie, langzaam aan het uitsterven), maar ik herken uw verhalen totaal niet!!

Dat er wel eens ergens een incident is betekent nog niet dat het overal zo gaat!!
Wellicht een idee dat u eens probeert deze nuance aan te brengen in uw manier van denken..!
ma, 09/11/2006 - 15:51 Permalink
dj

Deze mail in je box is dus:

1 Niet verder reageren over in een discussie in een ander topic dat net op slot is gezet. Moon probeert die disussie te stoppen en dan is het natuurlijk overduidelijk niet de bedoeling om in een andere tread eventjes dunnetjes door te gaan!
2 Moderatie benaderen!
3 Bounty Hunter had de pb naar Peertje beter niet gestuurd maar dat is geen reden om pb's volledig publiek te gaan zetten. Er moet van worden uit gegaan dat de informatie die Bounty Hunter verstuurt niet bedoeld is om op de publieke delen terecht te komen.

Een beetje eigen rechter gaan spelen en mensen terugbeledigen waarvan je vind dat jou (of "de beroepsgroep") iets misdaan hebben hoort niet op het forum. Alhoewel er inderdaad vrij breed begrip is voor deze handelswijze binnen de moderatoren (splitsen, slotjes, edits), is het olie op het vuur gooien iets wat ik niet onbeperkt toe ga staan. Zoals al heel lang en duidelijk aangegeven, ook geruzie "als de ander is begonnen" leidt uiteindelijk gewoon tot een ban. Laatste waarschuwing!

Beleefdheid op het forum:
http://tandartsnl2.mirrorsite.nl/phpBB/viewtopic.php?t=7602&sid=79a…

Gedrag naar anderen:
http://tandartsnl2.mirrorsite.nl/phpBB/viewtopic.php?t=4104&sid=79a…
ma, 09/11/2006 - 16:42 Permalink