sinds kort een kunstgebit, hoe volgend jaar verzekeren?

Author:
Josje79
Posted:
vr, 12/07/2012 - 21:58
Ik probeer uit te zoeken hoe ik me volgend jaar moet verzekeren,zouden jullie me een beetje kunnen helpen?
op dit moment zit ik bij zilveren kruis achmea 2 sterren

Maar sinds sept. heb ik een kunstgebit. dit is toen vergoed door zilveren kruis.
Nu weet ik niet waar ik naar moet kijken, en rekening mee moet houden. Krijg ik volgend jaar een nieuw gebit? (lijkt me toch niet) of als er besloten word
dat er een implantaat moet komen?
en controles, aanpassingen aan het gebit etc.

om me heen word gezegd, nu kun je je tandverzekering eruit gooien, maar ik vraag me dat af...
vV

Alleen op een nieuwe eigen bijdrage 25procent, en mochten er implantaten nodig zijn is er een vastgestelde eigen bijdrage van 250,00 op een nieuwe prothese. Om je daarvoor te gaan verzekeren, mag iedereen zelf weten maar ik denk dat de premie hoger is dan een eventuele vergoeding. Rest is indérdaad basisverzekering, telt wel mee in eigen risico.
di, 12/11/2012 - 21:28 Permalink
glimglom

Ik heb gelezen onder welke voorwaarden implantaten voor een klikgebit vergoed worden vanuit de basisverzekering en die voorwaarden zijn nogal streng.
Als je dus een klikgebit wilt vanuit comfort-overwegingen (laat ik het zo maar even noemen) is het raadzaam om heel hard te gaan sparen? Ik zit zelf in de fase van tijdelijke prothese, en probeer me een beetje voor te bereiden op wat mogelijk nog komt aan kosten en hobbels. De gewone tandartsverzekeringen vergoeden geen implantaten binnen 2 jaar na afsluiten. Op dit moment heb ik geen tandartsverzekering, alleen de gewone basis + aanvullend, die de prothese tot 100% vergoed.

Hoe 'makkelijk' wordt in de praktijk toestemming gegeven door de verzekeraars voor implantaten? Met name voor het ondergebit....

glimglommerige groetjes!
ma, 12/17/2012 - 10:06 Permalink
glimglom

Dank je wel voor je antwoord vV, dat biedt de burger moed. Verder denk ik er nog maar niet teveel over na, ik zie wel hoe het gewone kunstgebit gaat werken in de praktijk en zal nauw overleggen met mijn tandarts. Ik ben wel blij om te lezen dat ik komend jaar niet elke cent opzij hoef te gaan leggen voor een klik-spaarpot!

Misschien zie ik ook teveel leeuwen en beren op m'n weg nu, een tijdelijke prothese van 10 dagen oud zit nog niet bepaald lekker. Hoewel het elke dag een beetje beter gaat :-)) Op van die schroeven in m'n kaak zit ik ook al niet te wachten eerlijk gezegd, brrrr.
do, 12/20/2012 - 15:25 Permalink