Schadevergoeding ja of nee

Author:
Schrik
Posted:
do, 10/08/2009 - 01:35
Beste lezer,

Jaaaaren geleden heb ik 1 of 2 verschillende losse plaatjesbeugels onder mijn gehemelte gehad, hierna een slotjesbeugel boven en onder en tot slot weer een plaatjesbeugel die ik snachts moest indoen. inmiddels ben ik 21 jaar
Ik kreeg de beugels ivm behoorlijke overbeet en een spleet tussen mijn voortanden
beugel proces ging allemaal ok en uiteindelijk was ik van de beugels af. zelfs hoefde ik geen nachtbeugel meer in

Eigenlijk is op korte termijn, lees binnen een jaar was mijn bovengebit weer zo goed als terug bij af
Ik heb zelfs uit wanhoop de nachtbeugel na een paar maanden een hele tijd ingehad zonder resultaat
Ondergebit is nog wel ok

Nu jaren later hoor ik steeds vaker dat ik ook een 'draadje' achter mijn voortanden geplaatst moest krijgen
Ik heb nu al jarenlang alleen een draadje achter mijn ondertanden zitten

Is dit een fout van de orthodontist ?? De hele boel boven in mijn gebit is namenlijk terug naar af
Zoja dan moet ik eens uitzoeken hoe ik geld terug kan krijgen .. kan ik dat mooi weer gebruiken om er iets aan te doen

Groeten
vV

tja... lastige.. Ben zelf geen ortho dus weet niet hoe het zit met de vaststelling dat in betreffende jaren dat de behandeling gedaan werd een spalkje achter de boventanden (als er al de ruimte voor is) al als gouden standaard gold.

Mocht dat het geval zijn en er ook de ruimte voor is is er wel iets mogelijk, maar dan zou de eerste stap zijn de ortho die de behandeling heeft uitgevoerd de gelegenheid geven de zaak te corrigeren, alsnog.

U stelt dat binnen een jaar de zaak weer terug bij af was, dan had toen gereageerd moeten worden, was handiger geweest, in plaats van pas jaaaaren later.
do, 10/08/2009 - 08:24 Permalink
Anoya

Je hoefde geen spalkje en ook geen nachtbeugel meer in? Vervolgens noem je een nachtbeugel die je uit wanhoop in hebt gedaan. Was deze nachtbeugel dan van vóór je behandeling of erna?
Was er geen nazorg? Ik ben inmiddels twee jaar beugelvrij, maar ben (nadat mijn slotjesbeugel is verwijderd) nog meerdere keren op controle geweest waarbij mij ook duidelijk is gemaakt dat als ik iets zie veranderen ik terug zou moeten komen.

Overigens heb ik ook geen spalkje boven. In eerste instantie wel, maar toen ik hem vervolgens 4 maal afgebeten heb (zoals vV al zegt 'als er al de ruimte voor is'), vond ik het wel genoeg en heb ik alsnog een nachtbeugel gekregen.

Ik snap ook, net als vV, niet helemaal waarom je niet eerder terug bent gegaan, het staat niet van de een op de andere dat weer in de oude positie, toch?
Ik denk dus niet dat het (alleen) een fout is van de orthodontist is, maar ook een beetje je eigen verantwoordelijkheid door terug te gaan wanneer je begon te merken dat het terug kroop naar de oude stand.
Misschien kun je naar je orthodontist gaan om het te bespreken? Ik neem aan dat hij/zij nog van niets weet, dat het weer in de oude positie staat?
za, 10/10/2009 - 12:02 Permalink