Saneren, bestaat het nog steeds

Author:
rickmans
Posted:
zo, 03/19/2006 - 08:49
Ik ben een paar geleden verhuisd en in mijn woonplaats waren toendertijd geen tandartsen aanwezig die nog patienten aannamen (tenminste niet degene die ik gebeld heb). Ik heb dit probleem toen voorgelegd bij mijn vorige tandarts en die zou voor mij informeren bij zijn collega's en een seintje geven zodra hij iets voor elkaar had gekregen. Helaas is dat seintje er nooit gekomen.

Nu na drie jaar wil ik toch weer op regelmatige controle, al is het maar omdat mijn zoon over iets van 1-2 jaar ook op zich naar de tandarts behoort te gaan. Ik heb nu gelukkig een tandarts gevonden die nog mensen aanneemt, maar mijn vraag nu is: moet ik dan gesaneerd worden en zo ja, is dat volledig voor eigen kosten?
Rolen

HELP!

Ik heb hetzelfde probleem, ben een aantal jaren niet meer geweest en heb me verzekerd bij Menzis met duurste tandartspolis.
Weet iemand of ik me nu moet laten saneren of niet? Op die site van hen kan ik niets erover vinden en opnemen doen ze niet...

ps die link hierboven refereert niet naar dit probleem trouwens

gr
Rolen
di, 04/04/2006 - 17:45 Permalink
minique

Sorry hoor, maar als je even doorleest op de link die CD gaf, zie je zelfs dat het woord sanering vet staat... Dus wel degelijk de juiste link hoor!

:smt006 Monique
di, 04/04/2006 - 18:25 Permalink
dj

Nou.. het hele zorgstelsel is zeg maar veranderd. Wat voor polis heb je nu dan, dat is eerste vraag. TA verzekering?

Sanering is al jaren en garen geleden afgeschaft en is niet teruggekomen. Dat bij afsluiten van nieuwe verzekeringen vooraf bekende kosten soms worden uitgesloten is nog steeds het geval natuurlijk.
di, 04/04/2006 - 22:56 Permalink
Rolen

Nou.. het hele zorgstelsel is zeg maar veranderd. Wat voor polis heb je nu dan, dat is eerste vraag. TA verzekering?

Sanering is al jaren en garen geleden afgeschaft en is niet teruggekomen. Dat bij afsluiten van nieuwe verzekeringen vooraf bekende kosten soms worden uitgesloten is nog steeds het geval natuurlijk.


Ok ik leg het even uit.
Ik heb nu Menzis met Menzis TandVerzorgd 3.
Ik had gebeld gisteren naar Menzis en die zeggen dat je eerst je gebit moet saneren op eigen kosten voordat je in aanmerking komt voor jaarlijkse controle.
Ik weet dus nu echt niet meer hoe het zit.
za, 04/08/2006 - 14:55 Permalink
dj

Kan ik me voorstellen.

Tja, zoek goed uit hoe het zit bij Menzis dan maar, en dat betekent een stapel papieren doorlezen. Voor de rest snap ik ook geen snars van de lezing "eerst zelf saneren voordat er (NB!) controle wordt vergoed".

Als Menzis je zonder voorwaarden heeft geaccepteerd zou dit er volgen mij (!) niet bij horen. Sommige verzekeraars hadden wel een wachtperiode voor bv kronen.
ma, 04/10/2006 - 17:20 Permalink
joek

Ik zou ook gewoon naar de ta gaan en de rekeningen declararen.
ZOnder verder opmerkingen te maken aan de Menzis of je nu wel of niet gesaneerd bent.
Persoonlijk denk ik dat de Menzis fout bezig is. De halfjaarse controle is immers uit het basispakket.
Je bent nu aanvullend verzekerd voor de ta.
Gewoon gaan, we weten allemaal wat voor rotzooi het is bij de verzekeringen. Er zitten zoveel in de haast opgeleide mensen dat adviezen niet altijd goed zijn.

Groetjes,
Joke
di, 04/11/2006 - 08:52 Permalink
Klep

Mijn ervaring: de mensen bij Menzis weten inderdaad niet waar ze het over hebben, alles zelf dubbelchecken dus!!!

Verder heb ik gehoord van mijn tandarts dat saneren niet meer bestaat in het nieuwe stelsel. Dat als je verzekerd bent ze het gewoon moeten vergoeden waarvoor je verzekerd bent.
wo, 07/05/2006 - 17:56 Permalink