Ruimte tussen boven en onderkaak, hoe op te lossen

Author:
Leon125
Posted:
do, 10/11/2012 - 15:24
Ik zit met het volgende probleem:

Ik had het probleem dat kronen en vullingen afbraken door een flinke overbeet.
Via centrum bijzondere tandheelkunde is er een behandelplan opgesteld om dit te corrigeren met behulp van kronen en bruggen.
Aangezien dit technisch niet mogelijk was door een flinke overbeet heeft er een kaakcorrectie plaatsgevonden wat allemaal vergoed is door de basisverzekering, nu de laatste stap de kronen en bruggen worden opeens niet meer vergoed omdat er geen overbeet meer is.

Verzekering geeft aan dat voor kaakcorrectie er een indicatie was voor bruggen en kronen maar nu niet meer.
Wat kunnen we doen om een normaal gebit te krijgen?

Inmiddels loop ik vanaf mei 2012 met een gebit waar tussen bovenkaak en onderkaak zo'n 5 mm ruimte zit als de kaak in ruststand zit. Kaken raken elkaar nergens!


Wat kan ik doen, zonder tegen hoge kosten op te lopen?
vV

bezwaar aantekenen (liefst door CBT) voor die achterlijke gedachtengang van de AT...welke verzekering? orthodontie niet haalbaar blijkbaar? dan moet er iets anders. Liefst met composiet, zou kunnen dat hem daar de schoen wringt? elementen te gaaf voor kronen, dan is het met composiet op te lossen meestal, en dat wordt dan wellicht wel vergoed. maar tandarts CBT moet wel zelf met dat plan komen, eventueel moet hij even overleggen met de AT.
do, 10/11/2012 - 15:43 Permalink
Leon125

In de afwijzing staat duidelijk dat er nu geen sprake meer is van een overbeet en er daarom geen vergoeding is. CBT heet contact gehad met AT en die blijven bij hun standpunt (3 AT zouden dit bekeken hebben).
Verzekerd bij Zilveren Kruis, aanvullend 4* en meest uitgebreide tandartsverzekering.

mei 2011 doorverwezen naar CBT
2 tandartsen / 1 kaakchirurg stellen samen dit plan op
Eerst operatief verwijderen verstandskies en afgebroken elementen (afgebroken door overbeet) in november 2011
Mei 2012 wordt kaak (boven en onder) verplaatst.
Eind juni stuurt tandarts een machtigingsaanvraag uit waarop diverse malen meer info wordt gevraagd en dit weken blijft liggen bij CBT.
Begin september eerste afwijzing, aan de hand van onze vragen en contact CBT/AT wordt de aanvraag opnieuw bekeken en wederom afgewezen.

Of beroep aantekenen zin heeft weet ik dus niet, mogelijk dat onduidelijk is dat de schade die aan het gebit was ontstaan was door overbeet en dat dit feit verschil kan maken. Zelf verwacht ik weinig.

CBT roept eigenlijk nu: zelf bekostigen (onmogelijk natuurlijk, net zoals verspreiden over meerdere jaren) na veel zeuren gaan ze toch kijken naar alternatieven. Heb er weinig vertrouwen in. Tevens bieden ze mogelijkheid voor splint om druk op spieren weg te halen, maar ja dat is enkel wat voor 's nachts terwijl je overdag natuurlijk veel problemen hebt.

Een kaak waarbij tussen alle tanden een halve centimeter zit, levert natuurlijk klachten op van de kaakspieren (doortrekkend naar nek); problemen met eten enz. Dat kan natuurlijk niet al te lang duren. Ik vermoed dat er enkel deelaanvragen uitgestuurd zijn en ik daardoor nu met de gebakken peren zitl, maar ja zelf krijg je niet te zien wat er aangevraagd is dus is dat onmogelijk aan te tonen. Verzekering bekijkt het volgens mij allemaal in stukjes en voorlopig is het een kip en het ei verhaal.

Ik weet niet hoe nu verder, maar dit is niet vol te houden.
vr, 10/12/2012 - 07:08 Permalink