Rontgenfoto's verplichting?

Author:
nouska1976
Posted:
do, 05/23/2013 - 13:21
Wat zijn de regels met betrekking tot het maken van rontgenfoto's? Moet dit eens in de x-aantal jaar of is het aan te raden te laten doen eens in de x-aantal jaar?

Mijn vriendin heeft namelijk het idee dat het maken van rontgenfoto's een fijne bijverdienste is voor de tandarts en dat hier gretig gebruik van wordt gemaakt. Elke 2 jaar een rontgenfoto van het gehele gebit... is dat overdreven of normaal?

Bedankt!
vV

interval hangt af van staat gebit en voorgeschiedenis. Als er 1 overzichtsfoto gemaakt wordt doet ie het ook niet goed mi want daar kan je gewoon niet alles goed op beoordelen. Dat zal dan afgewisseld moeten worden en soms zelfs aangevuld met bitewing. Met name voor cariesontwikkeling is een OP niet geschikt, wel voor beoordeling rond de wortels na bv wortelkanaalbehandelingen , parodontitis , ontwikkeling verstandkiezen. Maar er moet wel een plan achter zitten, wat inhoudt dat je bij de ene patiënt wellicht jaarlijks, bij een ander wellicht 1x per 3 jaar, en ook nog extra afhankelijk van.
do, 05/23/2013 - 15:43 Permalink