Rekening voor schriftelijke medische anamnese terecht??

Author:
jopie2014
Posted:
wo, 05/08/2013 - 11:28
Onlangs bij ik bij de tandarts voor controle geweest.
Nog geen 2 minuten in de stoel, geen klachten, geen foto's, geen gaatjes niets en klaar.
Daarna gaf de tandarts aan dat hun per jaar verplicht zijn de medicijnen van de patiënten te registreren.
Of ik mijn medicijnen even wilde opnoemen. Nou ik heb behoorlijk wat medicijnen (stuk of tien) en de tandarts wist niet hoe die allemaal geschreven moesten worden.
Of ik ze zelf niet even wilde neertypen.
Nou ja dat ging niet goed, dus ik gaf aan, joh ik kom zo vaak bij de apotheek, ik vraag daar wel om een lijst met al mijn medicijnen en lever die wel bij jullie in.

Tot mijn grote verbazing krijg ik nu ineens 2 rekeningen.
1 voor de controle
en 1 voor de schriftelijke medische anamnese

Mijn vraag......is het normaal dat je voor het bespreken van je medicijnen een rekening krijgt?
Ook sowieso zonder vooraf hier melding van te maken.
En uiteindelijk.....ik lever zelf gewoon een papier aan met alles er op en er aan.
Persoonlijk vind ik dit wat vreemd, maar hoor graag jullie reactie.

Alvast bedankt.
vV

als het goed is is er een complete vragenlijst die ingevuld moest worden. Dus niet alleen medicijngebruik, maar ook vragen over allergie, hooikoorts, hartproblemen, besmettelijke ziektes en noem maar op. En als aan de hand van wat er ingevuld is het noodzakelijk is dat de tandarts meer weet, en dus doorvraagt mag dat in rekening gebracht worden.
Het gaat overigens niet om 1x per jaar, het is ook naast in uw eigen belang uw eigen verantwoording dergelijke veranderingen niet alleen in medicijngebruik maar ook wijziging in gezondheid door te geven aan uw behandelaars (niet alleen tandarts).
en als het goed is vraagt de tandarts er ook regelmatig naar. Dus niet 1x per jaar alleen maar omdat er 12 maanden voorbij zijn. Dat zou betekenen dat ie zelf niet begrijpt waarvoor het is. Niet omdat de inspectie de (terechte) eis stelt dat het opgenomen is in dossier, dat is alleen maar een logisch gevolg van iets wat toch even regelmatig de revue moet passeren.

Veel ziektes en medicijnen hebben invloed in de mond, of er kan een wisselwerking zijn met bv verdoving of medicatie die de tandarts voor moet schrijven. Dan is het handig en goed voor patiënt dat de behandelaar daar vooraf inzicht in heeft.

in uw geval bij veel medicatie lijkt mij eea terecht, mits het niet alleen ging om de medicijnen maar ook naar de ziektes gevraagd is waar u medicatie voor krijgt.
wo, 05/08/2013 - 12:39 Permalink
jopie2014

Super bedankt voor je reactie, zo ben ik een stuk wijzer.
T rare is, mijn situatie is al jaren niet meer anders en een paar jaar geleden hebben wij bij onze tandarts alles schriftelijk moeten invullen, dus ook medicijnen en zo.
Daar is niets meer aan aangepast, maar dat hadden ze dus helemaal niet in hun systeem staan.
Weet nu in elk geval ook de reden hoe, wat, waar en waarom, dank je wel!
wo, 05/08/2013 - 23:03 Permalink