rekening voor eerste afspraak

Author:
cee
Posted:
di, 07/19/2011 - 14:53
ik heb een vraag over een prijs opgave voor een eerst consult. ik vind het wat aan de hoge kant en ben benieuwd wat is de reden om een set bitewings (al heb ik recente al aan de praktijk opgestuurd) en ook een orthopantomogram te laten maken. ik heb een wortelkanaalbehandeling nodig maar met deze afspraak is alleen om in het praktijk in te schrijven en niet voor een behandel plan te maken. voor mijn kinderen doen ze hetzelvde maar ze zijn verzekerd en ik niet. volgt is de codes dat werd mij opgestuurd. is dit normaal tarieven voor een eerste afspraak. en de tijd voor de eerste afspraak is 45 min. alvast bedankt.
code aantal tarief
orthopantomogram X21 1 € 61,49
written medical anamnese C 22 1 € 19,47
bitewing picture X 10 4 € 57,40
personal dental work method C 28 1 € 92,23
Totaal € 230,59
In the least case the cost will be:
code aantal tarief
orthopantogram X21 1 € 61,49
bitewing picture X10 4 € 57,40
medical anamnese C22 1 € 19,47
preventative periodical analysis C11 1 € 19,47
Totaal €157,83
mecánico para …

figures

dat hele c28 verhaal is leuk als je echt heel veel troubles hebt maar een normale c11, als bw's aanwezig zijn een onderzoek en eventueel die OPT. anamnese prima, maar als alle nee is lijkt me dat apart en 4 bitewings is over the top. met normale foto's kan je als je netjes inschiet alles zien over 4 elementen. dus ik denk dat het amsterdomse prijzen zijn........duur is beter denken ze daar maar dat is niet zo vertel ik je.
di, 07/19/2011 - 21:17 Permalink
cee

ze hebben in het engels geschreven omdat ik kom uit new york en ze willen zichzelf specialiseren in tandarts zorg voor expats woonachtig in amsterdam, ze zijn niet de enige die dat doen in hetzelfde buurt. waar ik heb de bitewings laten maken was ongelofelijk slordig en duur ik wilde een foto voor de wortelkanaalbehandeling en ze hebben 6 genomen met veel schade op mijn hemeltje door onzorgvuldigheid. ik heb 4 bitewings contant betaald maar heb besloten dat die praktijk was niets voor mij. dus dan deze praktijk in de omgeving van concertgebouw wilden uitproberen.
mijn enige klacht is, en het was ook per bitewing bevestigd, is de kies met 3 of 4 kanalen voor wortelkanaalbehandeling. misschien kan ik hun vertellen geen nieuwe bitewings te maken sinds ik die al heb, en wachten op het maken van de opg als het niet meteen nodig is voor de wortelkanaalbehandeling. dan nog wachten op de begroting wortelkanaalbehandeling. ik ben open voor advies voor een modern goed tandartspraktijk in amsterdam het liefst met verschillende specialisaties. bedankt dat je heb gereageerd.
di, 07/19/2011 - 23:21 Permalink
mecánico para …

specialiseren in expats........... klinkt leuk maar wat denk je dat die praktijk doet? Dat heet normale tandheelkunde alleen met een labeltje van "fantastisch" daardoor duurder. Niks mis met goede tandheelkunde hoor maar ik heb ik weet niet hoeveel internationale personen in de praktijk en die krijgen niets meer en niets minder dan de rest. Maar het staat voor de eigenaar vrij dit soort fabeltjes over speciale zorg hoog te houden.
wo, 07/20/2011 - 09:43 Permalink
cee

ja vind ik ook een beetje raar. maar ik heb gewoon een goede tandarts praktijk nodig voor mijn hele familie en will daardoor een brede praktijk van specialisten. nu shop ik dus wat rond. ik wil een praktijk met hoog standard voor hygiene en modern apparatuur wat vaak ontbreekt bij kleinere praktijken in amsterdam. trouwens ik had een heel goede tandarts in de jordaan sinds jaaren bij een grotere praktijk waar veel werk bij mij is gedaan maar een beetje off topic heb ik een probleem met de praktijk omdat een van de receptie een afspraak voor me maakte via een voicemail bericht, waarvan ik niet op de hoogte was en daarna me een rekening voor 500.- stuurde. ik heb emails aan de tandarts 2 keer gestuurd en geen reply de assistent met een voicemail weer terug te bellen. en ook vorige jaar een afspraak gemakt voor mijn dochters eerst tandartscontrole en de dag van de afspraak was ze heel ziek geworden. ook dan heb ik een rekening voor 75.- op mijn naam in plaats van haar naam. ik vond dat echt duur voor een gemiste controle afspraak. zo nu :cry: ik moet een goeie tandarts praktijk vinden wat ik denk lang zou duren. of ik geluk heb
wo, 07/20/2011 - 11:44 Permalink
cee

ja ik geef je gelijk. na de laatste500.- rekeningen van hun, wat ik overigens niet van plan bent zomaar te betalen. die van 75.- is al ingetrokken maar ik ben afwachtend wat ze gaan doen met die van 500.-. sowieso een afspraak is tussen twee partijen en niet eenzijdig via voicemail. ik heb nu geen zin meer om in de tandarts stoel te zitten voor een wortelkanaalbehandeling als we een geschil hebben, heb gehad voor de tweede keer. de tandarts is een endo specialist en zijn werk was top. de praktijk assistent zijn diegene dat niet goed hun werk doen. maar ik heb hem persoonlijk geschreven en ik krijg alleen een terugbelletje van de assistent, waar ik niet op zit te wachten de probleem nog eens met haar te bespreken.
do, 07/21/2011 - 12:29 Permalink