Rekening lijmen afgebroken tand

Author:
sjares
Posted:
za, 07/26/2014 - 16:31
Beste specialisten,

Ik heb net de rekening van mijn tandarts binnen voor het lijmen van mijn afgebroken voortand. Gelukkig kon het stukje wat ik bewaard had er nog opgezet worden. Het resultaat is mooi en de behandeling ging soepel. Klant tevreden over zijn tandarts :)

De rekening begrijp ik alleen niet helemaal. Wat staat erop:

E03 - Consult na tandheelkundig ongeval. Vraag: Ik heb vooraf alleen gebeld met de receptioniste voor afspraak en of ik mijn tand in melk moest bewaren. Lijkt me niet zo logisch, maar misschien wordt hier iets anders mee bedoeld...
V12 - Tweevlaksvulling. Vraag: Er is geen vulling aangebracht, alleen tand gelijmd. Misschien is daar geen code voor - en is dit als vervanging gebruikt?
V21 - Etsen icm etsbare onderlaag tbv composietvulling. Dit lijkt me wel logisch.
M20 - Fluoridebehandeling, methode II. Vraag: Deze kan ik ook niet plaatsen...

Graag wat helderheid. Bedankt!

Frank
TechniekerJeetje

E03- Waarschijnlijk ben je niet via een normale afspraak bij de tandarts geweest, maar ben je ergens tussendoor behandeld, naar aanleiding van je ''ongeval''.
V12- Je tand is volgens mij niet gelijmd; Het missende stukje is vervangen door composiet. Het besloeg twee vlakken van de tand, ergo; tweevlaksvulling.
M20- Vanwege het afbreken van het stukje heeft de tandarts je een fluorbehandeling gegeven. Hiermee kan volgens mij de gevoeligheid van het letsel een beetje afgenomen worden....

Let op. Ik ben geen medicus, dus bovenstaand is alleen wat ik denk dat het was. Er zal ongetwijfeld nog wel een tandarts reageren!
zo, 07/27/2014 - 17:13 Permalink
vV

hamvraag mbt de E code is wat er gebeurt is dat het afgebroken is, zal er niet uit het niets vanaf gevallen zijn.
fluorideappl kan, moet wel gedaan zijn dan.
wat heeft de tandarts zelf gezegd toen je om uitleg vroeg erover?
(hij heeft het werk gedaan , heeft het gezien, wij niet)
di, 07/29/2014 - 12:39 Permalink
sjares

hamvraag mbt de E code is wat er gebeurt is dat het afgebroken is, zal er niet uit het niets vanaf gevallen zijn.
fluorideappl kan, moet wel gedaan zijn dan.
wat heeft de tandarts zelf gezegd toen je om uitleg vroeg erover?
(hij heeft het werk gedaan , heeft het gezien, wij niet)


Gelukkig breekt mijn tand niet voor niets af :). Het is een voortand die ca 15 jaar geleden is afgebroken doordat ik als kind in het zwembad sprong - en op de bodem belande. Destijds is de tand er (met licht kleurverschil) weer opgelijmd. Op vakantie is deze (na 15 jr!) weer afgebroken na het eten van een hard stukje stokbrood. Het stukje heb ik in melk bewaard. Dit deed absoluut geen pijn, de zenuw is waarschijnlijk allang afgestorven. Wat de tandarts gedaan heeft (met mijn beperkte kennis) is goed schoonmaken, etsen, plakken en uitharden. In totaal duurde het 10 min. Er is geen composiet tand op gezet.

Ik heb de tandarts nog niet gebeld. Ik wilde graag eerst even goed voorbereid zijn, de codes (ondanks zoekwerk) liggen niet bepaald voor de hand. Het is gewoon vervelend als het niet lijkt te kloppen.

Graag nog even hulp met deze info op de gerekende codes.

Dank maar weer!
ma, 08/18/2014 - 20:09 Permalink
vV

Het etsen plakken en uitharden is composiet. Aangezien er voor wat er gedaan is geen echte code bestaat moeten die genomen worden die het beste de lading dekken, en dat lijkt mij goed gedaan. De E code kan ik in dit verhaal niet plaatsen omdat het trauma zelf zo lang geleden is.
ma, 08/18/2014 - 21:13 Permalink