Redelijke kosten of beter terugvliegen naar Nederland

Author:
Kiraly
Posted:
wo, 07/05/2017 - 19:08
Beste Forumlezers en in Hongarije hoog aangeschreven tandartsen,

Een half jaar geleden ben ik naar Hongarije 'verhuist'. Na jaren (>5) geen tandarts te hebben bezocht heb ik besloten om de knoop door te hakken. Gister een gebitsreiniging a 30 min. (36 euro) en intake/behandelplan + panorama + 2 kleine röntgen (38 euro) ondergaan totaal 74 euro.

Vandaag ontving ik het behandelplan a 600.00 euro in totaal voor de volgende werkzaamheden:

4 x TK2 Premolar aesthetic filling, 2 surfaces
1 x EXT Tooth extraction (2 wortels)
5 x TN3 Molar aesthetic filling, 3 surfaces
1 x TN2 Molar aesthetic filling, 2 surfaces
3 x TK3 Premolar aesthetic filling, 3 surfaces
1 x TN1 Molar aesthetic filling, 1 surface

En eventueel de optie om een grondige gebitsreiniging onder het tandvlees (onder, boven, links en rechts) + inwendig en uitwendig te bleken voor 375.00 euro.

Vullingen en bleken zou worden uitgevoerd door een tandarts afgestudeerd in 2014 aan de Faculteit der Tandheelkunde van de Semmelweis Universiteit in Boedapest.
Sindsdien werkzaam in de kliniek waar ik ook naar toe ga. Tand word getrokken door de chirurg die ook in deze praktijk werkt. Gebitsreiniging door een een gediplomeerd mondhygiëniste.

Mijn werk maakt het lastig om de behandeling in Nederland te laten uitvoeren.
Omdat ik toch een operatie in het buitenland onderga zou ik graag wat advies inwinnen.

- Als 'nep inwoner' kan ik alleen terecht in een kliniek i.p.v. normale tandartspraktijk, zijn de prijzen aan de normale kant of liggen deze juist hoger dan in Nederland?
(lees op het forum veel negatieve ervaringen over klinieken, geldwolven)
- Ik kreeg de volgende garantie contractueel aangeboden: 2.5 jaar garantie op alle vullingen indien ik eens per 4 maanden een korte gebitsreiniging (20 min. a 31 euro) bij de betreffende kliniek uitvoer. (Voor mijn gevoel meer dan redelijk maar klopt dat?)
- Hebben jullie eventueel nog advies om naar te kijken, zie ik iets over het hoofd?

Bij voorbaat dank,
Kiraly
vV

vreemd behandelplan.. vullingen en zo niets bijzonders hoor, dat stuk zou in nl regio 1000,- kosten globaal gezien. Wat ik vreemd vind is dat ik als optie lees een grondige reiniging onder het tandvlees... dat kan alleen wanneer er sprake is van een parodontaal probleem.. in Nl beginnen we ermee want het is de basis..tweede is in en uitwendig bleken. inwendig is alleen mogelijk bij avitale elementen, dus waar een endo gedaan is.
2,5 jaar garantie vind ik wat weinig. hangt ook nog af van de reikwijdte van garantie. een goed gelegde composietvulling moet probleemloos veel langer meegaan.
do, 07/06/2017 - 13:12 Permalink