Rare prijzen

Author:
Kurdy
Posted:
di, 12/06/2011 - 12:05
Hallo,

Ik ben gister bij de tandarts geweest omdat ik last van mijn verstandskiezen had en onder mijn tong zit een bobbel, volgens mij is het speekselklier opgezwollen. Ze hebben toen een rontgenfoto gemaakt en gezegt dat ze de boven kiesen eruitgaan halen. Ze zeiden toen eerst dat het mij 100 euro zou gaan kosten en toen even later 125 euro. Ik ben vandaag weer langs geweest met dat ik last van mijn onder kiesen last had en niet van de bovenste. Dus heb ik ze er niet uitgehaalt maar nu moet ik 80 euro betalen voor de rontgen foto waar ik niks aan heb. Want ze hebben niks aan dat bobbel gedaan wat onder mijn tong zit. Ze wisten niet wat het was en dat ik maar naar een kaarchirurgie moet gaan. Weet iemand hoeveel een kaak overzicht/rontgenfoto kost en moet ik dit betalen want ze hebben mij niet geholpen. Ze hebben niet eens verteld wat het was onder mijn tong. Dus ik moet nu 80 euro betalen voor een fotoje?


Groetjes,

Kurdy
Romy32

Dus ik moet nu 80 euro betalen voor een fotoje?

Eh, ja.
Een orthopantomogram, want zo heet zo'n foto, kost overigens €61,99, dus bij die €80 zitten waarschijnlijk ook de kosten voor het consult wat je hebt gehad (€19,63, om precies te zijn).

maar nu moet ik 80 euro betalen voor de rontgen foto waar ik niks aan heb.

Dat is natuurlijk niet waar. Aan de hand van de foto heb je het advies gekregen je bovenste verstandskiezen te laten trekken. Dat advies zal niet voor niets zijn. Jij besluit nu zelf dat je liever de onderste kiezen laat trekken, omdat je daar last van hebt. Prima, maar ook daar zal je tandarts die foto voor nodig hebben. Hij wil zien hoe de wortels van de kiezen lopen, om de behandeling optimaal te kunnen uitvoeren.

Voor wat betreft die bobbel; daarvoor ben je doorverwezen naar de kaakchirurg. En dat is goed. Want de kaakchirurg is gespecialiseerd in mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (kijk maar).
di, 12/06/2011 - 20:11 Permalink