prijsverschil België-Nederland

Author:
HelenaVictoire
Posted:
di, 06/24/2014 - 11:15
Hallo,
Ik heb vorige maand een implantaat (kies 36) laten steken en zou binnen 2 maanden een kroon moeten laten maken. Bij mijn tandarts zou dit 1100€ kosten, terwijl mijn implantaat al 995 euro gekost heeft. Als ik dan eens op het internet surf, zie ik dat vooral in Nederland de prijzen supergoedkoop zijn. Uiteraard heb ik mijn tandartse dit voorgelegd en haar uitleg is : als ze zo goedkoop zijn (tot wel 1/3) voor een kroon, mag je zeker zijn dat het Chinese makelij is. Maw : slechte kwaliteit.

Aangezien het een kies betreft en geen voortand, ben ik toch wel van zin om de grens over te steken, zeker omdat ik ook nog geïnteresseerd ben in facings. Daar lopen de prijzen bij ons op van 500 (Lumineers) tot 700 (porselein) euro per stuk. Composiet vind ik persoonlijk geen optie. Bij een Nederlandse tandarts in de buurt van Utrecht kosten deze porseleinen veneers amper 198 euro per stuk.

Vandaar ook mijn toevlucht op het Nederlands forum, want de Belgische tandartsen "dekken" elkaar, qua prijszetting, goed in. Daarom : zijn Belgische tandartsen oplichters? Want Nederlandse prijs x3 is toch wel wat overdreven, niet? :smt017
vV

Prijzen in NL worden vastgesteld door de overheid ( waar overigens heel veel discussie over is hier) , in België voor dergelijke behandelingen volgens mij vrij.
De vraag is ook of je appels met appels aan het vergelijken bent. Wellicht is er een hele goede reden voor de prijsverschillen. In NL is de zorg aardig uitgekleed, en in België doen ze misschien ook meer wat het prijsverschil kan rechtvaardigen. Lastig thema. En hoe ligt in die prijzen de kosten techniek en de kosten honorarium?
di, 06/24/2014 - 12:47 Permalink
HelenaVictoire

Wel, mijn tandarts gaf een ronde "all-in prijs". Waarbij ze zei dat de kroon an sich toch wel 800 euro kost om te maken in een extern lab. Dus 300 euro dan om de plaatsing, foto's, afdrukken, etc... zegt ze. Het blijft voor mij een té groot verschil. Zeker omdat het een kies betreft, en dus niet zichtbaar is. Het implantaat heb ik weloverwogen door een kaakchirurg laten plaatsen, maar voor de kroon wil ik best wel in de wagen zitten om zoveel geld te kunnen uitsparen. Het feit dat de prijs in België dan vrij te bepalen valt, zal het verschil maken dan? Alle esthetische ingrepen, want daar valt een kroon onder in België, worden niet vergoed door het ziekenfonds. Maar om dan zo te profiteren, want dat noem ik toch wel zo, vind ik écht wel shockerend. Bedankt voor je reactie, ik blijf verder nog wat fora afschuimen om mij een goede Nederlandse tandarts te vinden, die mij voor een eerlijke prijs wilt behandelen. :D
di, 06/24/2014 - 12:58 Permalink
vV

honorariumkosten lijken op hetzelfde niveau als hier te liggen.
Implantaatkronen zijn overigens wel veel en veel duurder dan ""gewone"", Ik denk dat daar je prijs in NL ook vandaan komt: een gewone kroon zit hier regio 500-550 all in, gemiddeld gezien. Voor een op implantaat ga je snel richting de 1000,-. .

facings vind ik wel heel duur ja, voor minder dan die lumineer maak ik porselein maatwerk. (lumineer is ook porselein trouwens)
di, 06/24/2014 - 13:16 Permalink
Ortholimburg

Hallo,
Ik heb vorige maand een implantaat (kies 36) laten steken en zou binnen 2 maanden een kroon moeten laten maken. Bij mijn tandarts zou dit 1100€ kosten, terwijl mijn implantaat al 995 euro gekost heeft. w


Prijzen komen vrij goed overeen met wat in België in een universitetiskliniek worden gehanteerd. Als het dan gemaakt wordt door een staflid, dan komt daar in het algemeen nog een toeslag bovenop.
wo, 06/25/2014 - 22:17 Permalink