Plaatsen kronen en verzekering bij FBTO.

Author:
irritand
Posted:
ma, 05/08/2017 - 15:59
Beste allemaal,
Sinds mijn 15e heb ik last van tanderosie ik ben nu 26 en de tanderosie vordert langzaam, mijn tanden zijn gevoeliger en sinds een paar jaar heb ik meer last van gaatjes.
Mijn tandarts raad mij aan om in de nabije toekomst kronen te nemen, hoe ik het begreep wil hij meerdere kronen plaatsen boven en onder.
Maar dan vertelt hij dat kronen rond de €500.- per stuk uitkomen en dat het gaat lopen in de duizenden wanneer omdet het om meerdere bekroningen zal gaan.
Maar duizenden euros is veel geld, geld wat ik niet heb.

Ik heb mijn verzekering bij FBTO en zij zeggen;
<blockquote>Kronen worden vergoed uit de module Tand, totdat het maximaal jaarlijks tegoed is bereikt.

In uitzonderlijke gevallen kunnen tandartskosten vergoed worden uit de basisverzekering(met eigen risico). Dit heet dan bijzondere tandheelkunde. Maar dat geldt alleen bij een extreme afwijking aan gebit of mond of bij andere medische behandelingen. Als jouw situatie hieronder zou vallen, dan had je tandarts hier op gewezen. De tandarts moet dan van te voren ook toestemming aan FBTO vragen. Je kan nog eens navragen aan de tandarts of hier sprake van is. </blockquote>

Het maandelijks tegoed bij FBTO is €250.- €500.- of €750.-
Ik heb nu mijn module tand niet aan staan, en kan die pas aanzetting in 2018 - maar dan kan ik ook wisselen van verzekering.
Zit ik straks met een module Tand goed bij FBTO? Moet ik alles laten bekronen of iets anders overwegen, zoals een kunstgebit of iets dergelijks?
Mijn tandarts is niet heel erg spraakzaak over dit soort dingen, dus ik hoop dat iemand hier wat advies kan geven al heb ik niet alle details van wat mijn tandarts precies in gedachte heeft.

Groetjes en alvast bedankt voor het antwoorden!
vV

Kronen voor een dergelijk probleem zijn allang "'uit"", dit wordt meestal met composiet opgelost. Belangrijkste is dat eerst de oorzaak wordt aangepakt, en gestabiliseerd. Afhankelijk van mate van ersosie/slijtage en de oorzaak is wellicht iets mogelijk onder de regeling bijzondere tandheelkunde.
di, 05/09/2017 - 12:48 Permalink