paradontologie kosten

Author:
fransisca
Posted:
za, 05/27/2006 - 14:46
Hallo ik heb de Tandverzorgd 3 verzekering van Menzis.
Nu ben ik in verband met een niet goed sluitende kroon behandeld door de paradontoloog.
Verbaasd ben ik als ik mijn 1e rekening indien bij Menzis, het gaat om een bedrag van 76,60 euro ik krijg daarvan maar 18,40 vergoedt en het resterende bedrag van 58,20 valt volgens Menzis niet onder de voorwaarden van de verzekering.
Kan iemand mij vertellen wat 3108C betekent?
En volgens mij is het zo als ik de voorwaarden doorlees wordt er 75% vergoedt door Menzis dus hier snap ik niks van, iemand antwoord?


Groetjes Fransisca
BJN

Zou je Menzis niet bellen? Blijkbaar is hun uitleg anders dan jij hebt gelezen in de voorwaarden.
Mijn indruk is dal ALLE verzekeraars momenteel de kantjes er af lopen onder het mom van DRUK door het nieuwe stelsel. Een jaartje geleden hebben ze zelf verkondigd dat de minister niet hoefde uit te stellem omdat ze klaar waren...... om te incasseren klaar zeker!
Blijven bellen en navragen.
Dit is een van de redenen waarom tandartsen geen contracten met verzekeraars tekenen. Dit relaas helpt je niet, maar ik moet het even kwijt. Wij krijgen sinds januari minimaal 5x/dag dit soort vragen in de praktijk.

Ik hoop dat je van de rest WEL een antwoord krijgt, maar ik ben bang dat je alleen met bellen verder komt. Wij (behandelend (tand)artsen) worden langzamerhand een beetje moedeloos hiervan. En dan te bedenken dat de verzekeraars de Kwaliteit van de Zorg zouden moeten bewaken....
za, 05/27/2006 - 22:03 Permalink
joek

Ik heb hier al van meerdere mensen gehoord dat Menzis erg veel uitzonderingen heeft.
Ze vergoeden lang niet alles.
Ik zou proberen te bellen. Veel succes.

Groetjes,
Joke
za, 05/27/2006 - 22:10 Permalink
vV

parodontologie wordt ook in TV3 slechts zeer beperkt vergoed... Voorwaarden lezen (dus de opsomming van codes die wel vergoed worden) en er zal veel duidleijk worden!
zo, 05/28/2006 - 12:06 Permalink