P 52 en P 79 tegelijk gedeclareerd

Author:
hanshoond
Posted:
do, 07/30/2015 - 13:23
Hallo ,

Ik heb een vraag over de combinatie van de tandartscodes P52 "Rebasen partiele prothese/frame: indirect met randopbouw" in combinatie met de P79 "Uitbreiding partiele prothese met element of anker inclusief"

Mijn vader had problemen met enkele tanden en heeft deze op advies van de tandarts laten trekken bij de kaakchirurg. Voor hem werden twee partiele prothese gemaakt voordat de tanden getrokken waren al. Dit waren uitbreidingen van partiele protheses die hij al had. Een aantal dagen later waren de protheses gereed. Omdat deze al gemaakt waren, bleek 1 dat prothese niet aansloot op de nieuwe situatie met minder tanden. Bij de andere prothese moeten we dit afwachten omdat er nog tanden getrokken moeten worden.

De verzekeraar ontving de rekening van de tandarts. Hierop staat dat de codes P 52 en P 79 in rekening zijn gebracht is of bij het uitbreiden van de partiele prothese ook nog rebasen in rekening mag worden gebracht. Dit lijkt me dubbel te zijn. Of mag dit wel zo gedeclareerd worden?

Verder heeft de tandarts PA40 Prothesetarief, verhoogd met per immediaat te vervangen (AV) in rekening gebracht. Volgens mij is de immediaat toeslag alleen voor een prothese die gelijk na het trekken van de tanden geplaats wordt. Hiervan was geen sprake. Is deze toeslag dan wel terecht in rekening gebracht?


Hopelijk kunnen jullie met helpen met deze vragen!