OZ verzekering en implanten

Author:
cclam
Posted:
wo, 01/17/2007 - 19:47
Ik ben vandaag voor het eerst in 7 jaar naar de tandarts gegaan. Ik had zelf al een niet al te goed gevoel hier over maar ja...3 afgebroken kiezen en gaatjes...Niet bepaald iets om blij van te zijn.

Wat wel mee viel was dat ik er achter ben gekomen dat de 2 van de kiezen nog melk kiezen waren en dus geen wortels hadden. De andere kies was een verstandkies.

Mijn tandarts heeft me geadviseerd om 2 implanten te nemen. Maar ja...de prijs is 2000 euro. Waar haal ik, student, dat geld vandaan. Advies twee is om alleen fase 1 te doen dat 1600 euro kost.

Nu heb ik de vergoedingen van OZ eens GOED doorgelezen en zie dat bij een 'Aanvullende verzekering met Uitgebreide tandarts' 75% dekt voor 'implantologie in de niet tandloze kaak'. Betekent dit dus ook 75% van die 2000euro? Of zit er nog een grote MAAR achter?

Ha...7 jaar angst voor de tandarts zelf is in 2 seconde verdwenen nadat ik de rekening heb gezien. Ik heb nu morgen een afspraak voor tandsteen en al. En over twee weken gaatjes. Dit in totaal bij elkaar al zo een 700euro. En nu die implanten nog.
vV

1. moet het allemaal nu direct, en alles tegelijk? (oftewel: zit het probleem gebied erg in zicht?)

2. Zorg dat alles met de verzekering erg duidleijk is.

3. Vraag om een schriftelijke begroting van de totale behandeling, en vraag aanvullend of de begroting volledig is.

4. ga eens na wat de fiscale mogelijkheden zijn als aftrek van bijzondere ziektekosten. Werkt meestal alleen als de behandelingen in 1 jaar gedaan en ook betaald zijn, ivm met de persoonlijke drempel voor aftrek (de premie van de verzekering telt ook mee!)
zo, 01/28/2007 - 16:01 Permalink