overstappen en dan wel vergoed?

Author:
schtove
Posted:
wo, 02/22/2006 - 16:13
Ik ben al jaren niet naar de tandarts geweest. Je kent het wel: geen klachten en daarbij toch een flinke dosis angst.
Nu heb ik sinds kort last van een kies en belde even met mn verzekering omtrend de vergoedingen. Aangezien ik al jaren bij Amicon zit, vergoeden ze de eerste behandeling(en) niet. Pas als het hele gebid weer in orde is beginnen ze met vergoede van de daaropvolgende behandelingen. Dus het gaat me veel geld kosten :(
Ik belde even met Avero omdat mn werk daar een collectiviteitskorting mee heeft afgesloten. En zij vergoeden wel alles (ook de eerste behandelingen) als ik me voor 1 maart aanmeldt ondanks dat ik jaren niet geweest ben.
Iemand een idee hoe dit kan? heeft dit met de acceptatieplicht te maken?
Moon

Dit heeft vast te maken met de acceptatieplicht. Plus dat er heel veel mensen zijn overgestapt, dus maatschappijen willen zo veel mogelijk klanten hebben :D
Wees blij dat ze je accepteren en betalen vanaf de eerste behandelingen :D (je hebt toch hopenlijk wel een schriftelijke bevestiging van deze belofte???)
wo, 02/22/2006 - 16:32 Permalink
Spiegeltje

De acceptatieplicht geldt niet voor de aanvullende verzekeringen, zoals een tandartsverzekering. Verzekeraars kunnen je daarom gewoon weigeren als je een gebit hebt waar het nodige aan moet gebeuren (een brandend huis kun je niet verzekeren!). In de praktijk is het echter zo dat verzekeraars verschillende typen tandartsverzekeringen kennen. Voor sommige, waarbij de maximale vergoeding niet zo hoog is, accepteren ze je wel zonder selectie. Ook zijn sommige verzekeraars tijdelijk soepel in verband met de invoering van de nieuwe zorgverzekering. Je kunt dat tot 1 mei a.s terecht zonder selectie. Je moet dus goed zoeken. Anders dan bij de basisverzekering zijn de verschillen tussen de verzekeringen vrij groot.

Een goede tandartsverzekering wordt bijvoorbeeld geboden door De Friesland. Die kun je ook afsluiten zonder daar een basisverzekering af te sluiten. Tot 1 mei accepteren ze iedereen ongeacht de staat van het gebit, ook voor de meest vergoedende (AV optimaal). De premie bedraagt dan 13,50 per maand en ze vergoeden 80% tot 1000 euro (inclusief techniekkosten.

Ik heb sterk het idee dat na 1 mei en volgend jaar het allemaal minder gunstig zal zijn, dus sla nu je slag.
wo, 02/22/2006 - 16:34 Permalink