Orthodontist

Author:
L_A
Posted:
wo, 07/14/2010 - 03:06
Hallo allemaal,

Eerst even mijn situatie schetsen:

Ik ben 2 Juli 18 geworden en ik moet nog een zorgverzekering nemen.
Ik ben van plan om een beugel te nemen, mijn tanden is niet héél erg scheef.
Soort van: beter nu een beugel dan over 10 jaar.

Ik heb van een forumlid de tip gekregen om CZ + aanvullend verzekering te nemen. Het vergoed ongeveer 80% van 2000 euro.
Aangezien het meestal meer dan 2000 euro kost, vroeg ik me het volgende af:

Kan ik van Juli t/m december 2010 ergens anders verzekeren (bijv Z&Z), maximaal vergoeden, en dan vanaf Januari 2011 naar CV + aanvullend overstappen (en dan 80% van 2000 vergoeden)?

Theoretisch zou ik dan €500 van Z&Z en €1600 van CZ (€2100 totaal) terug kunnen krijgen.

Het is goedkoper dan alleen bij CZ verzekeren (dat blijft €1600 aangezien het eenmalig is).

Waar ik bang voor ben is dat het niet mag omdat dan Januari t/m December hetzelfde vergoedt als Juli t/m December terwijl je meer betaald als je van Januari t/m December bent.

Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden aangezien dit de knoop doormoet hakken waar ik bij verzekerd wil zijn.

Mvg, L_A
cosmogirl

Hoi,

Excuus voor de late reactie, ik heb je berichtje wel gehad hoor :wink:
Ik heb niet heel veel verstand van verzekeringen, maar zal proberen je een beetje op weg te helpen.

Sowieso vergoed CZ geen 1600 euro, maar 80% van de totale kosten met een maximum van 2045 euro (uit mijn hoofd gezegd..). Dat scheelt alweer 500! Stel dat je maar een jaar een beugel nodig hebt, dan kom je met dat bedrag een heel eind. Het maandtarief wat je gaat betalen als 'ie er eenmaal in zit is nog wel te overzien, mocht je het maximum zijn overschreden. Het scheelt in elk geval wel om nu een beugel te nemen, en geen 10 jaar te wachten :smt003 Wat ik je toch ook zou aanraden is om een afspraak te maken met een goede orthodontist voor een eerste consult. Mocht je dan nog niet verzekerd zijn, ben je ongeveer 20 euro kwijt. Die kan je dan in elk geval enigzins een beeld geven of en wat er aan de stand van je gebit gedaan zou kunnen worden. Een andere tip is om via kiesbeter.nl (klik op 'zorgverzekering' en 'hoogste dekking') te bekijken wie het meest vergoed tegen de hoogste dekking. Ga je eenmaal de verzekering afsluiten, check dan ook even de voorwaarden voor de vergoedingen, in het bijzonder bij orthodontie.

In theorie zou je nu een verzekering kunnen afsluiten, omdat je dat vanwege je leeftijd wettelijk verplicht bent, en in januari overstappen. Maar ik vraag me af of dat zomaar kan/goed gevonden word. Het mooist zou natuurlijk zijn dat je een verzekering vind waar je voorlopig kunt blijven ''zitten'' :D

Veel succes ermee, en mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Groetjes
wo, 07/21/2010 - 00:27 Permalink