operatie vergoed?

Author:
290288
Posted:
wo, 01/04/2006 - 15:45
hallo iedereen,

ik krijg 6 februari 2006 mn beugel, een vaste beugel, in en word op 29 februari 18.
Vraag 1: Word dit dan vergoed door de verzekering in mn geval (AGIS)
De ortho zij dat er waarschijnlijk ook een operatie nodig zal zijn omdat mijn onderste snijtanden niet mn boven tanden raken maar ze komen zowat tegen mijn gehemelte aan, mijn vraag is dan ook word die operatie vergoed?

vraag 2 weet iemand of er een verzekering is die de operatie en de beugel behandelin vergoed.

vraag 3 word het ook in de basisverzekering (bij Agis) tot 18 jaar ook vergoed en na 18 jaar ?

vraag 4 en weet iemand of het in de aanvullende verzekeringen van Agis word vergoed?

Sorry dat ik jullie hiermee lastig val maar ik kan het nergens anders vinden.

Alvast bedankt,

groeten
minique

Voor informatie over wat vergoed wordt bij welke polis van Agis, klik hier. Als je vervolgens in deze tabel op de rij bij tandheelkundige zorg gaat staan en klikt, zie je wat bij welke polis wordt vergoed. Ik denk dat veel van jouw vragen daar beantwoord zullen worden!

:smt006 Monique
wo, 01/04/2006 - 16:01 Permalink
femm

en anders zou ik gewoon even met AGIS bellen (of bij een kantoor langsgaan, wel druk deze weken). Dan weet je het zeker..
wo, 01/04/2006 - 16:17 Permalink
de digitale tandarts

Over het algemeen, worden beugels bij 18 jaar en ouder niet meer vergoed, bijbehorende operaties vaak wel.
Maar dit is een te belangrijk punt om geen goede research voor te doen, agis bellen, behandelplan van de orthodontist inclusief begroting etc. opsturen!
wo, 01/04/2006 - 18:08 Permalink
290288

BEdankt iedereen.

Maar die man zei dat omdat er een operatie aan te pas komt het wel volledig word vergoed?:S


Klopt dit ?

groeten
wo, 01/04/2006 - 22:53 Permalink
290288

ik had nog een vraag er stond bij de site van agis dat tandheelkundige hulp volledig vergoed werd. Is tandheelkundige hulp zelfde als orthodontie?

groetjes
wo, 01/04/2006 - 23:05 Permalink
BJN

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden de orthodontie als het onderdeel is van een gecombineerde orthodontisch-chirurgish behandeling. Door de veranderingen in de verzekeringen is het onduidelijk of en wie dat doen. Het staat niet in de voorwaarden expliciet vermeld.
De procedure is: de orthodontist en kaakchirurg zien de patient op een gezamelijk spreekuur. De orthodontist maakt een Hoofdverzekerings-aanvraag en stuurt daarbij de rontgenfotos en gezichtsfotos en modelfotos (en eventueel brief van de kaakchirurg) naar de patient. Die kan dat dan doorsturen naar de verzekering. Soms kan de orthod. direct de documenten opsturen. Na 4 tot 12 weken hoor je hoor er goedkeuring is.
vr, 01/13/2006 - 22:20 Permalink
marionrene

Ja zo is dat bij mij ook gegaan. Alles is gezamelijk verstuurd en het werd dus een gecombineerde behandeling.
Dit werd door het CZ afgekeurd. Ik kreeg alleen een machtiging voor de kaakchirurgie. Omdat ik het hie niet mee eens was ( omdat het een gecombineerde behandeling was) ben ik hogerop gegaan.
Het gevolg daarvan was dat de raad een uitspraak deed waar zowel de kaakchirurg alsmede de ortho stijl van achterover sloeg.
Ze wezen namelijk nu alles af, zowel de ortho als de kaakoperatie en ook de opbouw van de kaak.
Dit omdat CZ alleen botopbouw vergoed als het een geheel tandeloze kaak zonder ( met zeer weinig) bot betreft, en ik had nog tanden.
Omdat er sprake was van een gecombineerde behandeling wezen ze nu dus alles af. De kaakchirurg is hierop aan het bellen gegaan en zo mocht ik mijn machtiging toch behouden voor alleen kaakchirurgie.

Nu we dus konden overstappen ben ik bij het IZZ gegaan. Die vergoeden ook bij een niet tandeloze kaak verschillende dingen, en ook de kaakchirurgie zit zelfs in het basis pakket. Ook de botopbouw hoeft niet meer met een machtiging. Leve het IZZ.
vr, 01/13/2006 - 22:31 Permalink