onverwachtse kosten

Author:
Jennycoolen
Posted:
di, 05/20/2014 - 21:36
Hoi! Ik ben naar de tandarts geweest en heb een flinke behandeling achter de rug. De begroting is voor de behandeling opgemaakt en kwam op 1200 euro uit. Hier heb ik voor getekend. Zo gezegd zo gedaan de eerste behandeling was achter de rug en daar kwam de rekening van 1110 euro. Deze betaald de hebben kwam al snel de volgende behandeling waar ik nu dus een rekening van thuis krijg voor 430 euro. Het uiteindelijk bedrag is dus 1545 euro. 345 euro meer dab afgesproken!! Alles nagekeken zijn er 5 elementen ellementen bijgekomen zonder dat besproken te hebben of aankondiging. Als ik geweten had dat er zoveel bovenonkwam had ik een andere tandarts gekozen of op zijn minst gespaard aangezien ik student ben!! Mag dit zomaar? Kan ik hier tegenin gaan?
vV

Nee dat mag niet zomaar, een dergelijke forse afwijking van een begroting, waar je nog voor hebt moeten tekenen ook, kan niet zomaar, tenzij het is opgenomen in hun algemeen voorwaarden ( waar ik dan gelijk de rechtsgeldigheid in twijfel trek want dat is in strijd met de wet bij mijn weten).
Had gewoon over geïnformeerd moeten worden.
Laat ze eerst eens tekst en uitleg leveren erover dus. Waar het forse verschil precies vandaan komt en waarom het niet overlegd is.
Ze gaan faliekant in tegen de wgbo op het punt informed consent
di, 05/20/2014 - 22:07 Permalink
Jennycoolen

Ik lees nu verder en er staat zelfs indien tijdens de behandeling het, naar deskundig oordeel van de behandelaar, medisch noodzakelijk is dat van het vooraf besproken behandelvoorstel moet worden afgeweken, dan zal dat eerst geschieden met u en met uw uitdrukkelijke instemming.

Dus ze gaan zelfs tegen het contract/begroting in... of zie ik dat nou verkeerd? Heel fout dit lijkt me en heb nu wel een poot om op te staan denk ik
di, 05/20/2014 - 22:19 Permalink