ongeluk=> afgebroken voortand. Wat nu? dekking verzekering?

Author:
frevl
Posted:
wo, 09/19/2007 - 14:34
Ik ben vorig jaar november gevallen met mijn fiets en daardoor is een voortand bijna geheel afgebroken :smt010 .
Ik ben eerst langs de eerste hulp geweest (was s'avonds en in het weekeinde gebeurd) en vervolgens de volgende dag naar de noodtandarts. Deze heeft een noodkroon geplaats en door verwezen naar mijn eigen tandarts. Deze heeft mij weer door gestuurd naar een orthodontist, aangezien de breuk zo hoog zat dat het nodig was het resterende gedeelte naar beneden te halen middels een plaatjes beugel. DIt was nodig om een stevige opzet basis voor de permanente kroon te creeeren. Nu is eindelijk na 6 maanden die beugel eruit, moet ik weer na raadpleging van de tandarts, door naar een paradontoloog. Deze geeft aan dat de tandvleeslijn een stuk omhoog moet en daardoor ook aan het bot geknutselt moet worden. Als dit eenmaal gedaan is moet ik weer 2 maanden wachten om te kijken of er geen werking meer in de tand zit en dan pas kan er gekeken worden naar het plaatsen van een permanente kroon.
Goed waar mijn vraag nu over gaat is: Hoe zit het met de verzekering? Dit geval valt toch onder een ongevallen verzekering en niet onder een esthetsche verbetering van het gebit. Ik ben bij de ohra verzekerd en heb deze al meerdere declaratie formulieren toegestuurd. Ik zit denk ik nu al op een kostenpost van ongeveer 1500 euro en ik heb tot nog toe nog maar 250 euro uitgekeerd gekregen. Nu heb ik de ohra hierover al gebeld, de situatie uitgelegd en gevraagt hoe dit kan. De parttimer, die na 20 minuten in de wacht gezeten te hebben, zijn formuliertje afging kon alleen maar zeggen dat mijn pakket uit tandgaaf bestond, waarbij je inderdaad maar 250 euro terug krijgt ( wat ik normaal voor mijn half jaarlijkse controle gebruik, gaatjes vullen enz.) Echter dit is toch een ongeval, dan moet dat toch daar onder vallen???
Wie kan mij hiermee helpen, ik vind het een beetje een rare rekensom dat ik elke maand 130 euro betaal en voor een ongeluk maar 250 euro terug kan krijgen :smt017 .
vV

een aanvullende tandartsverzekering is geen ongevallenverzekering! sommige verzekeraars koppelen er een ongevallenverzekering aan vast, met andere vergoedingsgrenzen, de meesten echter niet. Het si dus zaak als u niet met dit soort kosten geconfronteerd wilt worden een aparte ongevallenverzekering af te sluiten die ook dit soort kosten bij de dekking rekent.
Voorzover ik kan nagaan klopt het verhaal van OHRA.

succes met de behandelingen!
wo, 09/19/2007 - 14:55 Permalink