Nota voor verkeerde dubbele wortelkanaal behandeling

Author:
Savira
Posted:
vr, 06/26/2015 - 19:53
Hallo,
Graag zou ik advies krijgen hoe ik hiermee om moet gaan. Het gaat om het volgende;
Mijn man had erg veel pijn aan de voorkant van zijn gebit. Deze pijn straalde zo uit, dat het niet aan te wijzen was welke tand deze pijn veroorzaakte.
Tandarts deed een testje en besloot dat het de rechter voortand (boven) moest zijn. Wortelkanaalbehandeling, foto etc. 1 dag later was de pijn nog erger, weer deed de tandarts de wortel reinigen/weghalen met van die raggertjes. Weer een dag later ( derde dag met gruwelijke pijn...) weer een behandeling en voor de 2de maal foto's. 4de(!!!) dag naar zijn collega tandarts in de zelfde maatschap, eigen tandarts was een dag vrij, en weer een testje met foto's en deze tandarts kwam tot de conclusie dat het niet de rechtervoortand was, maar de LINKER. Bij deze tandarts dus ook een wortelbehandeling, maar dit keer bij de juiste tand.
De foto's bij de eigen tandarts waren erg onduidelijk en daarom moest de collega tandarts nieuwe foto's maken ( dit even ter info).
Nu kreeg ik net de rekening van beide tandartsen. De vervangende tandarts brengt alleen de röntgenfoto en de initiële wortelkanaalbehandeling in rekening ( nota van € 86,59)
Maar de eigen tandarts breng alles in rekening... 3x röntgen en alle behandelingen die hij bij de verkeerde (GEZONDE, maar nu dus dode) tand heeft uitgevoerd EN alle behandelingen die hij bij de zieke tand heeft uitgevoerd.
Nota € 417,43 en dan moet de nabehandeling nog in rekening gebracht worden.

Mijn vraag is... Is het normaal dat je moet betalen voor het letsel wat is toegebracht door een tandarts. Nu heeft mijn man 2 dode voortanden i.p.v. 1. Wat straks 2 verkleurde voortanden zal opleveren en waar 2 kronen in de toekomst op moeten i.p.v. 1.
Sowieso ga ik hier maandag gelijk even over bellen. Maar ik ben wel benieuwd naar wat deskundig advies.
Bij voorbaat dank.
Newtan

Ernstige pijnklachten leiden zelden tot goed communiceren. Dus dat ligt altijd achter dit soort misverstanden.
De kans dat de linker- en de rechtertand verwisseld worden is in dit geval erg onwaarschijnlijk, of de collega moet ernstig onkundig zijn. Een verdoving bijvoorbeeld van de rechter voortand werkt niet goed genoeg op de linker voortand als die erg temperatuur gevoelig is.
De oorzaken van tandpijn werken vaak op meerdere tanden in. Dus goede kans dat ze beide min of meer ontstoken zijn geweest. En op een röntgenfoto, goed of slecht, is een ontsteking niet te beoordelen.

Zijn er getuigen bij de eerste behandeling geweest? Familie ofzo? Dan maak je een kans om de tandarts van onvoldoende zorgvuldigheid te beschuldigen.
zo, 06/28/2015 - 09:50 Permalink