noodgebit naar definitieve kunstprothese, wat zijn de kosten?

Author:
Bezig-Bijtje
Posted:
wo, 09/14/2016 - 15:29
Ik heb een vraag over een bij mij geplaatste (boven en onder) volledige kunstprotese
.
Had eerst onder een frameprothese en een deel tanden onder en een volledige kunstprothese boven.
Nadat er detanden uit de onderkaak getrokken waren is een zgn. noodprotese geplaatst in afwachting van dat de onderkaak voldoende geslonken zou zijn en er de definitieve gehele (boven en onder) protese voor in de plaats zou komen.

Ik meende altijd dat de vergoeding van een compleet kunstgebit, , m.u.v. 25% eigen bijdrage, onder de basisverzekering valt. De rekening voor het noodgebit is inmiddels ontvangen en een deel moet ik zelf betalen.

Nu blijkt dat ook voor het definitieve gebit dat over een aantal maanden geplaatst gaat worden er een rekening zal volgen.. Is dat juist?
Ik vind het namelijk niet terug op de offerte en kan me niet herinneren dat in het verleden daar ooit extra kosten voor berekend zijn.

Dank alvast voor het meedenken en eventueel antwoord.
Bezig-Bijtje

Als antwoord op door Grappa

Dank voor de reactie. De eigen risico, daar hield ik al rekening mee, maar wat ik nu van de tandtechnieker begrijp is dat ik

1. een rekening (25%) van de tandarts krijg voor het trekken
2. van de tandtechnieker een rekening (25%) voor het (nood) kunstgebit (eigen risico van 385 loopt daarin mee).
3. over een paar maanden ik een rekening krijg voor het definitieve gebit
(en als ik pech heb dat dat in het nieuwe jaar valt, dat wellicht ook consequenties heeft voor de eigen bijdrage van 2017)

Dus dat ik voor het plaatsen van een nieuw kunstgebit, in totaal drie rekeningen krijg,

Dat wordt al met al een kostbare geschiedenis. Ik had inderdaad met zo'n 350 rekening gehouden (plus evt. eigen risico). Ik heb van de tandtechnieker geen offerte gehad dus heb ik geen idee wat me te wachten staat en hoop niet voor verrassingen te komen staan.
zo, 10/02/2016 - 21:37 Permalink