nieuwe tandarts

Author:
mbe
Posted:
wo, 02/25/2009 - 14:57
Hallo,

Ik ben sinds kort overgestapt naar een nieuwe tandsarts omdat dit makkelijker was ivm mijn vrouw en kind. mijn oude tandarts was in zovere goed dat ik nooit klachten heb gehad met mijn gebit. Nu bij de nieuwe tandarts na foto's maken blijken er 11 gaatjes onder tussen vullingen en kiezen te zitten. hiervoor moest ik 6 nieuwe afspraken maken om dit te behandelen ? vreemd, nou goed ik toch maar naar de eerste behandeling. tijdens de behandeling na een discussie over wel of geen verdoving blijk ik een wortel kanaal behandeling nodig te hebben dit zag de tandarts na het boren of vullen van een van de gaatjes ? tijdelijk een noodvulling en een nieuwe afspraak voor wortel behandeling.

om een lang verhaal maar kort te houden ben ik niet zo blij met deze manier van werken en zeker niet met de hooge kosten die hier aan zitten a 1200 euro.

heeft iemand hier ook ervaring mee ? mag dit zomaar allemaal zonder overleg etc
en kloppen de kosten van zo een behandeling. ik heb hier duidelijk mijn vraagtekens bij.

direct ook deze tandarts opgezegd

mbe
Spiegeltje

Het gebeurt vaker dat bij overstap naar een andere tandarts ineens sprake blijkt te zijn van achterstallig onderhoud. U zegt dat u niet blij bent met de manier van werken. Wat bedoelt u daar precies mee? Gebrek aan overleg of het feit dat er zoveel gedaan moet worden aan het gebit?

N.B. Elf vullingen + een wortelkanaalbehandeling zou inderdaad 1200 euro kunnen kosten. Het is echter niet te zeggen of de begroting van de tandarts correct is zonder foto's en de begroting zelf te zien.
wo, 02/25/2009 - 17:08 Permalink
robinson

Ik denk dat u uw nieuwe tandarts te snel heeft opgezegd.
Wat gaat u dan bij de nieuwe tandarts als deze het eens met het behandelplan van uw oude, nieuwe tandarts??
Foto's gemaakt!Kunt u er gevoegelijk van uitgaan dat het klopt.
Overigens zult u waarschijnlijk nu meer kwijt zijn voor deze initiële behandeling.
Ipv. een E19 zal de tandarts zeker een E77( en misschien nog 1 of 2x een E78) in rekening gaan brengen.
wo, 02/25/2009 - 19:29 Permalink