Nieuwe regel over rekening

Author:
Lieneke
Posted:
za, 03/02/2013 - 09:59
alscho28

ik snap jullie reactie. Kan de digitale tandarts daarvoor niet in het leven geroepen worden, zodat de digitale tandarts kan aangeven welke codes niet bij elkaar kunnen?

Dat is voor een leek wel heel ondoorzichtig, waardoor er gemakkelijk teveel gerekend kan worden, zonder dat het duidelijk is wat er allemaal in de mond gebeurd. Ik heb jullie veel mensen een goede duw in de richting kunnen geven waar ze op moeten letten en wat in jullie ogen niet klopt. Ik snap heel goed dat er gebaald wordt van sommige reactie. Ban deze mensen per direct en ga geen discussie aan zodra u voelt dat het water gaat koken. Dat vind ik niets meer dan biddelijk.
Of dat u de vraag alleen via PB beantwoord.

Ik zie dat door jullie vraag en antwoord er wel veel duidelijk gemaakt wordt in wat wel en wat niet kan. Ik hoop dat jullie hier een soort van service kunnen maken om toch de mensen die geconfronteerd worden met hoge rekeningen, minimaal een vraag mogen stellen hierover. Het gaat toch vaak om bedragen die niet te zuinig zijn. Ik schrik soms ook wat het verschil kan zijn tussen wat normaliter berekend mag worden en berekend wordt.

Volgens mij heb ik het goed getroffen, want bij is alles inzichtelijk en duidelijk aangegeven. Maar ik zou me ook geen raad weten met hoge rekeningen die van te voren niet bekend waren.
za, 03/02/2013 - 22:42 Permalink
BJN

Het is uitermate vreemd en storend dat de overheid bepaalt:
welke codes niet bij elkaar kunnen
.
Grootse onzin. Want als die handelingen worden uitgevoerd op een dag mag het niet, en op twee dagen wel?
Waarom kan de tandarts dat niet beslissen met de individuele patient.
Een duidelijk feit dat het systeem van de codes niet juist is, en niet doordacht, of alweer achterhaald. Want overal zijn uitzonderingen en zogenaamd combinatie 'niet mogelijk'.
Ernstig beperkend voor de innovatie en vooruitgang in efficiënte. Dat merken wij dagelijks op de werkvloer.
za, 03/02/2013 - 22:56 Permalink
fransaki

Ernstig beperkend voor de innovatie en vooruitgang in efficiënte. Dat merken wij dagelijks op de werkvloer.

Is inderdaad een gegeven waar je mee zult moeten leven, ik gebruik bijna altijd een microscoop bij vullingen waardoor je mooier/beter/duurzamer resultaat krijgt maar daar is geen code voor. Overheid wil graag gemiddelde kwaliteit op zo'n goedkoop mogelijke manier erin hebben. Wat betreft rekeningen, ik vind dat we een aantal mensen de goede kant op hebben kunnen sturen, jammer van de zeurpieten maar die heb je overal. Ik kom ook wel eens rekeningen tegen waarvan ik denk: waarom is voor terugplaatsen kroon op een kies met zenuwbehandeling ook nog indirecte pulpaoverkapping/plastische opbouw/etsbare onderlaag en eenvlaksvulling berekend?? Om maar iet te spreken van standaard indirecte pulpaoverkapping bij elke vulling, of een drievlaks die standaard 2x tweevlaks wordt, en zo kan ik nog wel doorgaan. Misschien een idee om bij relevante vragen over rekeningen mensen via een pm op weg te helpen?
zo, 03/03/2013 - 16:04 Permalink
Lieneke

Wat dacht je van mensen van angst afhelpen? Van het roken afhelpen? Evenueel via Skype oid. Moet ook gratis...kost wel veel tijd.
Fransaki: wat je wel en niet beantwoord (via de pm) moet je zelf weten. Meerdere tandartsen die zich al erg lang inzetten voor dit forum hebben aangegeven dit niet meer te willen.
zo, 03/03/2013 - 17:43 Permalink
mecánico para …

Waarom überhaupt hier weer een discussie ontstaat? Dit is de regel en klaar.
En dat er serieus wordt ingegaan op dit soort gemief van net ingeschreven forumleden.......... dat soort poldermodel overleg maakte het voor mij duidelijk, too much gezeur.
ma, 03/04/2013 - 12:59 Permalink