Nieuwe belastingstelsel voor de zorg?

Author:
jane
Posted:
ma, 09/19/2005 - 07:29
Hallo allemaal

Dit is een nieuw onderwerp op het forum
Mochten er vragen zijn over het nieuwe zorgstelsel, dan kan ik jullie misschien helpen met vragen daarover, omdat ik werkzaam ben bij de Belastingdienst, afdeling toeslagen, voor de zorg.
Dus stel ze gerust, zo kan ik op deze manier misschien ook een steentje bijdragen, na alle hulp en adviezen die ik hier heb gekregen.

Groetjes,
Jane
Bergie

Mooi, misschien kan jij me dan een antwoord geven.

Ik ben als kind aangereden door een auto met als resultaat een aantal tanden minder in mijn bovenkaak. Daar heb ik altijd een plaatje voor gehad maar nu zit ik in het traject om die te vervangen door implantaten (ben nu 23).

Ik heb nu van mijn verzekering een aantal toezeggingen gekregen voor de vergoeding van de orthodontie, bottransplantatie en de implantaten. Dus wat dat betreft mag ik niet klagen :)

Maar blijven deze toezeggingen geldig als straks het nieuwe zorgstelsel van start gaat? Ik verwacht van wel, en iedereen die ik het vraag verwacht het ook wel, maar ik kan eigelijk nergens een bevestiging daarvan vinden. Ik heb het een maand of 2 geleden ook eens bij een kantoor van mijn verzekering gevraagd maar daar konden ze mij op dat moment ook nog niks vertellen.

Dus misschien weet jij meer?
ma, 09/19/2005 - 15:45 Permalink
Geke

Hoi, ik heb ook een vraagje, ik moet nu zo'n formulier invullen voor de zorgtoeslag, maar als het allemaal goed gaat studeer ik in juli 2006 af en ik heb nog geen idee wat ik volgend jaar ga verdienen.

Wat kan ik dan het best invullen??

Alvast bedankt voor je antwoord.

Groetjes Geke :smt006
ma, 09/19/2005 - 19:04 Permalink
jane

Ik kan jou daar helaas ook geen toezeggingen over doen.
je moet hiervoor echt bij je verzekeringsmaatschappij naar vragen hoe de situatie voor jou straks uitvalt.
Je moet hiervoor een aanvullende verzekering voor afsluiten, omdat iedereen nu standaard een basisverzekering krijgt, die voor iedereen gelijk is. Laat je niet afschepen door je verzekeringsmaatschappij, en vraag om duidelijkheid.

Succes
wo, 09/21/2005 - 09:47 Permalink
jane

Hoi Geke,

Ik weet natuurlijk niet of je op dit moment ook inkomsten hebt, bijvoorbeeld een bijbaantje enz.
Dit is voor mij wel van belang om te weten, om je een goed advies te kunnen geven.

Mocht dat wel het geval zijn, dan moet je over die inkomsten een schatting maken over het jaar 2006.
Mocht je in juli 2006 succesvol afstuderen, en daardoor een baan vinden en dan in loondienst komen, dan moet je op dat moment een wijzigingsformulier bij de belastingdienst aanvragen, en daarop aangeven dat je gaat werken en wat je precies gaat verdienen.
Er wordt dan opnieuw een schatting gemaakt, en alles wordt dan opnieuw voor je berekend.

Groetjes,
Jane
wo, 09/21/2005 - 09:53 Permalink
minique

Jane wat ik me afvraag: er zijn nu allerlei regelingen voor bijzondere ziektekosten, waaronder ook tandartskosten vallen. Is er al meer bekend of en in welke vorm deze terugkeren na 1 januari a.s.?

:smt006 Monique
wo, 09/21/2005 - 10:59 Permalink
jane

Hallo Monique,

Iedereen krijgt per 1 januari een basisverzekering, die dus voor iedereen gelijk is. Naast deze basisverzekering, kun je dus extra aanvullende verzekeringen afsluiten bij je zorgverzekeraar, ook voor de tandarts. Wat ik mensen altijd adviseer, is een goede en dekkende verzekering hiervoor af te sluiten, maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, omdat niet iedereen in de zelfde financiele situatie zit.

Wat betreft de bijzondere ziektekosten, en de regelingen hierover, daarover kan ik je helaas niets mededelen, omdat ik hierin niet gespecialiseerd ben. Het beste wat je daar mee kan doen, is hiervoor contact opnemen of langs te gaan bij je eigen belastingkantoor, en vragen of hierover al iets meer bekend is.
wo, 09/21/2005 - 17:29 Permalink
minique

Ik bedoelde de bijzondere ziektekosten regeling van de belasting. Ik heb begrepen dat dat per 1-1-2006 ook flink zal veranderen. Het was alleen maar mijn nieuwsgierigheid hoor. Ik wacht rustig af tot er meer duidelijk gaat worden over de belastingregelingen per 1 januari.

:smt006 Monique

P.s.: als het niet echt nodig is voor de duidelijkheid, liever niet quoten alsjeblieft.
wo, 09/21/2005 - 17:47 Permalink
Moon

Hallo Jane,

Heel handig zo'n Jane hier op het forum die ons precies kan vertellen hoe we met de belastingdienst om moeten gaan!

Wat ik vragen wilde, ik heb net dat zorgtoeslag formulier ingevuld, de bedragen die je moet invullen is toch je bruto inkomen? Vermenigvuldigd met 12 en daar ja vakaniegeld (schatting, ik heb het bedrag wat ik vorig jaar aan vakantiegeld heb ontvangen genomen) bij op tellen???

Heb ik het goed begrepen/gedaan???
wo, 09/21/2005 - 17:52 Permalink
joek

Moon, ik ben boekhouder, dus misschien kan ik je helpen.
Je moet je bruto maandsalaris nemen, dit maal 12 en dit totaal bedrag vermenigvuldigen met 1,08. Dan zit je vakantiegeld er bij in.
Groetjes,
Joke
wo, 09/21/2005 - 18:31 Permalink
jane

Hallo,

Dat heb je helemaal goed, je moet inderdaad je bruto inkomen nemen.
Dan inderdaad je bruto maand inkomen vermenigvuldigen met 12, 8% van je vakantiegeld nemen, en je eventuele dertiende maand erbij optellen.Dan kom je op een goed en juist toetsingsinkomen
vr, 09/23/2005 - 18:35 Permalink