niet verzekerd, en geen tand meer goed

Author:
patricksmeden
Posted:
vr, 04/02/2010 - 06:02
goedendag,

ik zal me even voorstellen, ik ben patrick, 22 jaar en woon in friesland.

ik heb een gebit ( voor zover het nog zo genoemd mag worden ) met alleen maar rotte tanden, mijn snij tanden slaan zwart uit, mijn kiezen zitten gaten in waar mijn pink in past, mijn verstandkiezen zijn zeer zinnig en doen om de haverklap zeer. dit slaat qua gevoel ook door naar mijn kaken.

ik heb vanaf mijn 8ste nooit meer een tandarts bezocht, wel geregeld gepoetst maar dit mocht op het laatst niet meer baten.

ik heb een zeer rotte tijd in mijn leven gehad, en ben nu eindelijk klimmende uit dat zwarte gat.

ik schaam me echt enorm voor mijn gebit, en durf niet te lachen, niet fatsoenlijk te praten ( ik mompel zodat mijn gebit niet zo erg opvalt ).

ik wil nu eigenlijk dus weten, wat kan ik beginnen met mijn gebit?

ik heb nu een uitkering, en ben binnenkort ook weer aangemeld bij zorgverzekering.
ik heb geen spaarpotje of wat dan ook, en heb ook nog geen tandarts waar ik bij aangemeld sta.

ik zit er echt enorm mee, en hoop hier toch echt een stap in de goede richting te vinden.

hopende op een reactie,

Met vriendelijke groet,

Patrick
Spiegeltje

De eerste stap is u laten inschrijven bij een tandarts. De tandarts kan een behandelplan opstellen. Maar afgaande op uw beschijving van de staat van het gebit en uw financiële mogelijkheden zijn de behandelmogelijkheden wel enigszins beperkt. Maar het zou nog best kunnen dat ook zonder kroon- en brugwerk nog veel te herstellen is. De tandarts kan u hierover informeren. Als er echt niets meer is te redden, wat ik niet hoop, is een volledige prothese de minst slechte oplossing. Niet ideaal maar soms wel het enige reële alternatief. De prothese wordt voor een belangrijk deel vergoed door de basisverzekering.h
wo, 04/07/2010 - 02:22 Permalink
Smiek85

Als je een uitkering hebt kan je meestal bij je gemeente een aanvraag Bijzondere Bijstand doen voor tandheelkunde. Je moet hiervoor wel een kostenbegroting van een tandarts indienen. Deze zal waarschijnlijk wel foto's maken en een consult berekenen. Vraag dit voorafgaand aan je afspraak, zodat je hier alvast rekening mee kunt houden.
do, 04/15/2010 - 11:31 Permalink
Spiegeltje

Volgens mij is de bijzondere bijstand in beginsel niet bedoeld voor tandheelkundige kosten. Deze vallen namelijk onder de basiverzekering (tot 22 jaar) of je kunt je daarvoor aanvullend verzekeren. Mogelijk is dit per gemeente verschillend. Je maakt volgen mij meer kans op bijzondere bijstand als je verzekerd bent en te maken hebt met eigen bijdragen. Die worden dan nogal eens vergoed uit de bijzondere bijstand. Maar je kunt altijd informeren natuurlijk hoe het in de desbetreffende gemeente is geregeld.
do, 04/15/2010 - 14:07 Permalink