Menzis & kaakchirurg

Author:
Cinnamon
Posted:
vr, 01/27/2006 - 01:35
Ik moet half februari naar de kaakchirurg gaan om mijn onderste kiezen te laten trekken. Ik heb de tandverzorgd 2 verzekering van menzis. Nu zie ik in de polis dat van een aantal behandelingen maar 75% vergoed word met mijn pakket, waaronder dus ook een aantal dingen die iets met extractie te maken hebben. Anderszijds staat er weer dat de meeste kaakchirurgische operaties 100% door de basisverzekering vergoed worden. Dit is nogal verwarrend.

Liefst zie ik natuurlijk dat mijn behandeling 100% vergoed wordt, maar of ik een gewone of een rare extractie nodig heb merk ik pas tijdens de afspraak. Is het handig om nu op tandverzorgd 3 over te stappen? Is het al te laat? Of is het niet nodig.
vV

Hulp door de kaakchirurg is specialistische hulp, en valt dus onder de basisverzekering, niet onder de aanvullende verzekering.
En wordt dus 100% vergoed.
Overigens; Als de extracties niet door de kc gedaan zouden worden moet je je gaan afvragen of je alleen voor een behandeling van nog geen 40,= (namelijk eenvoudige extracties ) tot misschien 100,- (als het tegenvalt) voor die 10,= tot 25,= een heel hoge verzekering moet gaan afsluiten, kost je aan premie per jaar al meer namelijk.
vr, 01/27/2006 - 10:04 Permalink
Cinnamon

Okay, bedankt.

Dan kan ik het zo laten als het is. Mijn onderkiezen moeten sowieso door de kaanchirurg getrokken worden, omdat de nog niet voldoende door zijn en tegen de andere kiezen aandrukken.
vr, 01/27/2006 - 15:16 Permalink