Mag een praktijk pinkosten of clearing kosten doorberekenen?

Author:
IlonaG
Posted:
ma, 09/08/2014 - 16:04
Beste forumleden,

Ik ben erg benieuwd of een tandartspraktijk pinkosten en /of kosten voor clearing en/of kosten voor op rekening mag vragen,ondanks dat vele tarieven zijn vastgelegd. Het is tenslotte een extra service voor de patiënt.

Het speelt niet, maar ben erg nieuwsgierig. Alle andere bedrijven, mogen namelijk best wel kosten doorberekenen voor een bepaalde betaalvorm. Bijv. Bij de online betaaldienst van Afterpay/ Klarna bij webshops, zie je geregeld € 1 a 2 kosten voor de besteller staan, omdat de klant zo nodig op rekening wil kopen. Als het maar geen winst wordt gemaakt op de betaalvorm.

Ik ben benieuwd naar de reactie.
vV

als het niet speelt, waarom wil je het dan weten , ben ik dan weer benieuwd naar.

Nee het mag niet, kosten van dergelijke serviceverlening (eigenlijk behorend tot de algemene kantoorkosten) is inderdaad inbegrepen in het tarief.

Je kan de tandarts, zorgsector, niet vergelijken met commercieel MKB. Regels e.d. ook mbt administratie zijn heel anders.
ma, 09/08/2014 - 16:21 Permalink
vV

die webshop valt onder andere regelgeving, daar mag het inderdaad wel.
en dan is het daar inderdaad aan de patiënt om daar wel of niet in mee te gaan, oftewel of hij daar of elders koopt.
op dat moment is hij overigens gewoon consument, ondanks dat hij 9toevallig) ook patiënt bij de praktijk is. Ook mensen die geen patiënt zijn kunnen daar neem ik aan kopen.
Die webshop valt ook gewoon onder de BTW wetgeving. Is neem ik aan voor mondzorgprodukten en zo?
ma, 09/08/2014 - 17:23 Permalink
Lieneke

Mijn patiënten betalen gewoon wat is vastgelegd ( of minder) door hogere hand. Mijn patiënten betalen niet extra voor ragers die ik meegeef oid. Op het moment dat ik iets doe wat geen zorg is, dus bijvoorbeeld de social media van een cursusbedrijf verzorgen, dan moet ik daarover btw afdragen. Ik stuur dat een factuur met het afgesproken bedrag wat ik min of meer zelf heb bedacht.
wo, 09/10/2014 - 12:01 Permalink