Losse tandartsverzekering rest ergens anders

Author:
coentjien
Posted:
ma, 01/19/2009 - 17:23
Hallo,
Ik heb een vraagje: ik zit bij avero achmea en die hebben een goede basis- en aanvullende verzekering alleen de tandartsverzekering is matig.
Ik ben geweigerd voor excellent (te verwachten kronen) en nu zoek ik uit of ik een losse tandartsverzekering ergens anders kan afsluiten. Bij avero willen ze de tandartsverzekering nog wel cancellen dus die vrijheid heb ik nog tot 1 februari. Als je de basis erbij neemt bij een nieuwe verzekeraar accepteren ze je wel maar los vragen ze meestal een medische selectie of zijn er toch verzekeringen die je zo accepteren voor alleen de tandarts? En als je deze constructie hebt en een behandeling omvat de basis en tandarts gaan ze je dan niet van kastje naar de muur sturen? Het eigen risico van 155 euro die geldt alleen voor de basisverzekering toch en niet voor een losse tandartsverzekering bij een aparte verzekeraar?
Bedankt, Coen
Spiegeltje

En als je deze constructie hebt en een behandeling omvat de basis en tandarts gaan ze je dan niet van kastje naar de muur sturen? Het eigen risico van 155 euro die geldt alleen voor de basisverzekering toch en niet voor een losse tandartsverzekering bij een aparte verzekeraar

Nou, eerst zal de tandartsverzekering worden aangesproken (heeft geen eigen risico) en dan pas de basisverzekering. Voor zover die uberhaupt iets vergoed natuurlijk want vanaf 22 jaar en ouder zit tandartszorg niet in het pakket.

Ik ken geen verzekering die aan uw eisen voldoet. Er zijn goede tandartsverzekeringen met een ruime vergoeding ,maar als je die los wil afsluiten stijgt de premie fors (tot wel 100%) of gelden andere, ongunstige voorwaarden. Maar misschien kan iemand anders u de gouden tip geven.

U kunt ook overwegen een goede tandartsverzekering te zoeken als u forse uitgaven verwacht, zoals Menzis TV4, en daar dan de Menzis basisverzekering/aanvullende verzekeringen bij af te sluiten, desnoods maar voor een jaar. TV4 (http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=22&t=14849) kent momenteel geen medische selectie. Dat zal dus per 2010 pas kunnen. En dan zijn misschien ook de voorwaarden weer anders.
ma, 01/19/2009 - 22:19 Permalink
Holmes

volgens mij kan een extra kruidvat verzekering wel naast je gewone tandartsverzekering..die vergoeden nagenoeg alles , behalve kroon en brug werk etc..je kan de kruidvatverzekering ook elke dag van het jaar afsluiten en je bent dan gelijk vanaf die dag verzekerd..de premie is laag ..of heb ik het mis??

De topicstarter wil juist een uitgebreidere verzekering, maar omdat ze kronen verwacht wordt deze geweigerd door Avéro. Ik ben dan ook bang dat ze niets aan deze verzekering heeft.
vr, 02/13/2009 - 13:58 Permalink
vV

dan hebben we he talleen over techniekkosten. TV 2 en 3 geven een vergoeding voor kronen en bruggen (max 3 elementen per jaar). Alleen techniek buitengesloten, idd in TV 80% over honorarium tandarts EN tt.

verder zijn er vaak idd allerlei beperkingen, aantal per jaar, soms per kalanderjaar, soms per 12 maanden, of een aantal maximaal in 3 jaren. Erg overzichtelijk allemaal..not. maakt ook niet uit, zolang het begrijpelijk neergezet word in de tekst, en daar ontbreekt het helaas mn nogal aan.
do, 12/03/2009 - 13:00 Permalink
Spiegeltje

Verzekeraars hebben er i.h.a. geen belang bij om uit te gaan om de voorewaarden overzichtelijk te presenteren en eenheid te brengen in de voorwaarden. Dan wordt het te makkelijk voor de mensen om goed te vergelijken en te switchen.

Op de site van Menzis staat een voorbeeld op grond waarvan je je afvraagt waarom TV4 bestaat, want met afstand de duurste verzekering en vergoed kennelijk veel minder dan TV3. Ook zijn de voorwaarden voor tandartsverzekeringen niet altijd makkelijk op de site te vinden, of verstopt in boekjes met diverse andere verzekeringen.

Vergelijk het maar met de telefonie-abonnementen, alleen is het daar nog erger.
do, 12/03/2009 - 13:32 Permalink
vV

Vergelijk het maar met de telefonie-abonnementen, alleen is het daar nog erger.
kan dat dan? :cry:

bij Menzis hangt het er heel erg vanaf wat voor soort gebit je hebt en wat voor soort kosten er te verwachten zijn. Alleen wie weet dat nu allemaal van te voren...Bij veel endo`s e.d. ligt de vergoeding van TV3 per saldo idd hoger. Zal ook wel verklaren waarom Menzis ook zonder extra kosten (zo lees ik het tenminste op de site) mensen aanneemt voor de AV die geen basisverzekering bij hen hebben .
do, 12/03/2009 - 14:02 Permalink
Spiegeltje

Kroon- en brugwerk zie je m.i. vaak nog wel aankomen, althans is beter te plannen dan een endo. En bij meer dan 2500-3000 euro aan werk, werkt die limiet van TV4 in je nadeel, ook al worden techniekkosten wel vergoed. TV3 is ook bij hoge endokosten een voordeel (weinig techniekkosten), maar dat laat zich moeilijker voorspellen. Ik moet Menzis nageven dat ze interessante opties hebben, zeker als je weet wat er aan gaat komen, maar je moet wel erg goed rekenen en alle voorwaarden en beperkingen uitpluizen.
do, 12/03/2009 - 21:09 Permalink