Los spalkje vastzetten; kosten per tand?

Author:
MrJJ
Posted:
za, 09/08/2018 - 14:39
Ik heb recent mijn spalkje wat achter 4 tanden los was gekomen vast laten zetten bij de tandarts. De tandartsassistent bracht wat zuur aan om het schoon te maken en vervolgens de nieuwe lijm, in totaal heb ik <10 minuten in de stoel gezeten (niks boren o.i.d.). Ik krijg nu echter een rekening met 3x code F812A (elk met vermelding van el/nr dus PER TAND), 36,07 per stuk, dus 108.21 in totaal.

Dat is dan ook mijn vraag waar ik nergens een duidelijk antwoord op kan vinden? Is code F812A inderdaad een tarfief wat per tand in rekening gebracht dient te worden? Het vastzetten van 1 spalkje (6 tanden) kost dus 216 EUR? Gezien de benodigde stoeltijd lijkt me dat enorm buitenproportioneel?

Grappig detail; 2 maanden terug zat dit zelfde spalkje los achter de 2 andere tanden, ik ontving toen een rekening met 2x code V91 (zelfde tandartspraktijk), ze gaven aan dit te doen om mensen met een tandartsverzekering te matsen. Dat is toch fraude? Ik heb geen tandartsverzekering dus voor mij niet relevant, daarom staan er nu ook ortho codes op omdat ik dat dit keer aangaf..?!

Maar in totaal heb ik binnen 2 maanden dus mijn (bestaande, verder niks aan gedaan) bovenste spalkje vast laten zetten voor 196 Euro zonder verder enige complicaties en een totale stoeltijd van zeker <20 min. Ik snap deze prijs niet en hoop dat iemand mij misschien uit kan leggen dat dit wel klopt, of anders wat het misschien wel had moeten zijn en dat ik de tandarts aan kan spreken op deze laatste factuur?
MrJJ

Als antwoord op door Chris888

Bedankt voor de reactie! Punt blijft dat ik zowel uit de gelinkte tarieflijst als uit het gelinkte topic niet heel duidelijk terugvind of het per tand (verbinding) gefactureerd moet worden, of dat 1x F812A (36,07 EUR) staat voor het vastmaken van 1 gehele spalk...

Dat is precies wat ik zeker wil weten, want ik heb deze discussie namelijk gehad met mijn tandarts n.a.v. de vorige factuur (2 tanden spalkje los, factuur van 2x vulling), en toen gaven zij aan dat het per tand is.. daar kan ik dan verder weinig tegen in brengen? Dan is het mijn woord/mening tegen die van de tandarts en dan weet ik wel wie er wint..

Zonder iets van onderbouwing heb ik het idee dat ik geen poot hem om op te staan als ik ze nu weer bel over deze naar mijn mening te hoge factuur.. Zij stellen dan dat het per tand is..
za, 09/08/2018 - 23:07 Permalink