Limiet bijna bereikt,tandarts is nog meer van plan,help!!

Author:
tandenborstel
Posted:
vr, 03/07/2008 - 08:46
Wat raden jullie mij aan?
heb onlangs 2 wortelkanaalbehandelingen gehad,van de 1e had ik extreme pijnklachten van te voren dus was echt nodig :o
De 2e kwam aan het licht tijdens de controle op een foto.
Nu echter 2 kiezen onder(links en rechts)geven pijnklachten,vooral met harde dingen kauwen
Maar de tandarts heeft inmiddels al voor ruim 900 Euro declaraties gedaan bij mijn verzekeraar,terwijl ik voor 1150 Euro verzekerd ben :smt017
Dat betekent dus zelf betalen,voor alles wat hij nu dit jaar nog gaat doen,en ik zit in de schuldsanering,dus heb maar een minimum bedrag om van te leven,en reserves schijnen ze bij budgetbeheer niet te hebben :smt013 Kan rood staan bij de Postbank,maar dan ben ik dat ook weer kwijt als het saldo weer aangezuiverd wordt,dus schiet ik ook niks meer op.
liefst laat ik alles trekken,en neem een kunstgebit,maar daar vind ie me te jong voor en blablabla(ben 32)

Mijn vraag is dan ook,zouden de te verwachten kosten,ook via Bijzondere Bijstand of de Belasting vergoedt kunnen worden?
tandenborstel

Even voor de zekerheid; die €900, is dat in 2008 of het afgelopen jaar?
Want de verzekering werkt per kalenderjaar en dat is nog maar net begonnen...


uuuuuuuuuh,
dit bedrag is al opgelopen sinds 25 jan. dit jaar :oops:
24 jan.was mijn pijn op een piek,leefde al wekenlang op pijnstillers,maar werd daar op den duur resistent voor, en ben dus naar de tandarts gegaan een dag later,alwaar ze begonnen met een wkb 19 jan.was ik al naar een weekendtandarts gegaan,maar die heeft me enkel Antibiotica mee gegeven
Ik ben trouwens in nov.2007 al overgestapt,van OZ naar ZK,vanwege dat de tandarts zelf niet declareert bij OZ ofzo,en mij dit dus makkelijker leek,maar ZK heeft mijn tandartsverzekering pas 1 feb.in laten gaan :smt010 ,dus de gemaakte kosten van 19&25 jan.moest ik dus eventjes zelf op hoesten,gelukkig stond toen ook de kinderbijslag erbij begin die maand,maar ik merk het NU toch echt wel in mijn portemonnee :cry:
za, 03/08/2008 - 00:44 Permalink
mecánico para …

als er meer kanalen zitten wordt de prijs ook anders. bij kiezen met 4 kanalen is 300 euro geen rare prijs en dan nog een vulling hier en daar en wat eromheen en er zit zo weer 250 bovenop.........dan kom je aardig richting 850-900 euro. en dat is wat anders dan twee snijtanden met 1 kanaaltje. (plm 400 euro). Dus je kan niet zomaar een vergelijking maken tussen twee schijnbaar identieke behandelingen.
za, 03/08/2008 - 08:45 Permalink
tandenborstel

OK, duidelijk, maar wat is er dan nog meer gedaan naast die WKB???

Ik was een dik jaar geleden voor een dubbele WKB namelijk nog geen €400 kwijt...

30 jan.moest ik dus op controle komen met het hele gezin :smt001 ,
en hij maakte 2 foto's bij me en ziet weer iets dat niet oke was,en hij verwijderde meteen tandsteen,
dus terug laten komen(11 feb.)en weer een WKB :smt013
Onder worden dat ook waarschijnlijk nog 2 WKB,nou ik kan je vertellen,dat ik het echt spuugzat ben inmiddels,je ligt toch al haast een uur in die stoel bij de tandarts voor zo'n wkb,de napijn viel godzijdank reuze mee,dat weer wel.
ik snap best dat ze willen dat je je eigen gebit zo lang mogelijk behoud,
maar ze denken niet aan de patiënt zijn financiën zeker :smt017
Ik wil best verder behandeld worden,maar dan moet daar eerst geld voor komen op de 1 of andere manier.
za, 03/08/2008 - 09:01 Permalink
Spiegeltje

maar ze denken niet aan de patiënt zijn financiën zeker

Het is inderdaad zo dat de tandarts het behandelplan in de eerste plaats maakt op basis van wat verantwoord is en niet wat het goedkoopste is of wat wel en niet door de verzekering allemaal wordt gedekt. En ook niet hoe dik de portemonnee is van de patient. Soms zijn er wel (goedkopere) alternatieven of kan de behandeling over een langere termijn worden gespreid. Voor een wortelkanaalbehandelingen zijn echter nauwelijks alternatieven. (Ik kan wel wat bedenken maar zou daar meteen veel kritiek op krijgen :D ). Antibioticakuurtje kan even uitstel van executie geven (géén afstel) maar is eigenlijk een paardenmiddel.

Ik kan mij uw frustratie - die enigszins uit uw bericht doorklinkt - voostellen maar in Nederland is het nu eenmaal zo geregeld dat je als volwassene zelf opdraait voor de kosten en dat de tandarts gewoon betaald moet worden of de patient het geld kan missen of niet. Dat kan je - denk ik - de tandarts niet verwijten.

De kosten die in 2008 worden gemaakt, en die je niet hebt vergoed gekregen, kun je in 2009 bij het doen van aangifte aftrekken van de belasting. Daarna vervalt hoogstwaarschijnlijk de regeling! In 2008 is nog sprake van een extra lage drempel. U heeft verder al een ruime verzekering, daar is niet zoveel winst meer mee te behalen. Er zijn er wel die tot 1500 euro vergoeden maar dan houdt het zo'n beetje op. De premies zijn meestal hoog. Via de Bijstand zijn misschien mogelijkheden, maar dat schijnt sterk van gemeente tot gemeente te varieren. Ik heb er zelf geen kijk op.

Wat betreft de komende wortelkanaalbehandelingen: als er nu geen duidelijke klachten zijn, kan de behandeling misschien nog even worden uitgesteld mocht het nu financieel erg slecht uitkomen. Dit zult u uiteraard wel met de tandarts moeten bespreken of het verantwoord is. Eventueel kan een betalingsregeling met de tandarts worden getroffen maar de tandarts hoeft daar niet aan mee te werken zoals u zult begrijpen.
za, 03/08/2008 - 12:44 Permalink
sandrast

:smt006 Ben even jullie berichtjes aan het lezen , en eigenlijk is het te gek voor woorden we willen allemaal een mooi gebit maar ook hier in Nederland gaan we de kant op geen geld geen zorg.
Kreeg vanmiddag ook weer een rekening binnen .Een uurtje mondhygieniste 125 euro . Terwijl ze weten dat mijn gebit getrokken moet worden ( heel verhaal ) :smt010 . Proberen ze het steeds weer op te lappen .
Donderdag ga ik naar de implantoloog voor een begroting van de kosten :oops: ben benieuwd.
Heel veel sterkte allemaal.
za, 03/29/2008 - 19:57 Permalink
vV

Sorry, even off-topic:
Een uurtje mondhygieniste 125 euro . Terwijl ze weten dat mijn gebit getrokken moet worden
maar....met die wetenschap...waarom gaat u dan? want het is wel uw eigen beslissing accoord te gaan met die afspraak?? Daarnaast: begroting implantoloog?? Als er getrokken moet worden, eerste fase is een volledige prothese, toch? zeker als er parodontologische problemen spelen zou ik er niet direct implantaten indoen (los ervan of dat kan) . Laat eerst het kaakbot maar tot rust komen, en alle ontsteking weg. En dan is implanteren indien gemachtigd in eerste instantie voor een implantaatgedragen prothese, toch? en dat is gedekt onder de basisverzekering, eigen bijdrage 180,= en verder niets. En als u dan meer wilt, wat buiten de basisverzeekring valt, ja dan zijn het eigen kosten.

Succes met de behandelingen overigens
za, 03/29/2008 - 21:48 Permalink
sandrast

Beste VV bedankt voor u antwoord , dat ik de behandeling bij de mondhygienste nog heb laten uitvoeren is geweest om nog het een en ander te redden.
Samen met mijn tandarts hebben we in eerste instantie besloten mijn boven tanden te trekken . daar in tegen vindt ik mijn ondergebit ook niet meer om aan te zien . Ik hoop daarom ook dat ze alles maar in een keer verwijderen . mag ik dit besluit zelf nemen ?????? of beslist een tandarts dit.Ga ik 2-4-08 over praten.
Verder ben ik het met u eens om eerst een gewone prothese te nemen i.v.m mijn tandvlees wat inderdaad een slechte conditie heeft.Dat ik implantaten wil is puur een kwestie van gevoel ik ben namelijk bang dat alles los in mijn mond zit.

Je hoort namelijk de vreemste verhalen.

graag een reactie. :smt006
zo, 03/30/2008 - 10:58 Permalink
vV

dit is een heel ander onderwerp, je stelt dezelfde vraag min of meer op verschilledne plekken op dit forum. in de kern is het eigen keuze. Echter de tandarts kan wel eigeren mee te werken aan zaken waar hij/zij geen heil in ziet, waar hij/zij niet achter kan staan. Onderprothese geeft meestal problemen. dat klopt, ga wel uit dus van implantatie onder. En een immediaatprothese, dus de eerste prothese die geplaatst wordt rirect na het trekken zal toch wel meerdere keren aangepast moeten worden. Dat dat gelijk goed is en goed blijft zitten is zeer onwaarschijnlijk. Maar dat hoort bij de voorlichting die de tandarts zal moeten geven voorafgaande aan start traject.
ma, 03/31/2008 - 08:54 Permalink