Kroon + extractie

Author:
Niki12
Posted:
vr, 11/14/2008 - 16:02
Goede middag,

Ik heb een kleine vraag.
Eind mei ben ik naar de tandarts gegaan voor de halfjaarlijkse controle, zij heeft toen foto's gemaakt en me doorverwezen naar de kaakchirurg om mijn 4 verstandskiezen te laten trekken, verder heeft zij niks gedaan.
Een maand erna kreeg ik een rekening waarop netjes de kosten van de foto's waren weergegeven, maar er stonden ook kosten op van een extractie, zou dit een doorverwijzing kunnen zijn naar de kaakchirurg?
Begin augustus en eind augustus heb ik 6 gaatjes moeten laten vullen, ook hierna kreeg ik netjes een uitgebreide specificatie, maar nu stond erop dat er 2x een kroon van plastisch mat. is geplaatst. De kosten van die 2 kronen bedragen bij elkaar 120 euro.
Kan iemand mij uitleggen wat die kronen precies zijn, want ik heb wellicht een verkeerd beeld bij het plaatsen van kronen en aangezien ik zeker weet dat ze alleen geboort heeft en daarna de gaatjes heeft gevuld vraag ik me af welke kronen er zijn geplaatst.
vV

kosten extractie als vergoeding voor verwijzing? denk t niet.. verwijzing valt onder de C12 (ik neem tenminste aan dat het de 2e keer dit jaar was, anders C11 voor de eerste controle in een jaar).

De kronen zijn geen porselein kronen, maar kronen van platisch materiaal. Van vulmateriaal dus, wat niet anders betekent dan dat het uitgebreide vullingen zijn. Kijk maar in de omschrijvingen in de tarievenlijst elders op dit forum.

Alleen die kosten extractie klopt niet, tenzij de tandarts het eerst zelf geprobeerd heeft, dan mag dat wel.
vr, 11/14/2008 - 17:01 Permalink