kronen implantaten vergoed voor jongere 25 jaar?hulp graag!

Author:
dorothea
Posted:
di, 10/27/2009 - 02:26
Hallo, mijn naam is Dorothea.
Ik ben hier omdat ik graag een duidelijk antwoord wil op mijn vraag.
Ik wordt bedolven onder de informatie maar kan er maar niet wijs uit worden,
dus ik hoop dat hier iemand is die mij kan helpen. Ik doe dit eigenlijk voor een vriend van mij, hij is 25 jaar jong en mist zijn twee hoektanden. Ik weet niet zeker wat daar de oorzaak is, als ik het zo bekijk is het niet doorgekomen of wegens rotting (kan dat overigens dat er daardoor twee hele tanden verdwijnen?). Hij praat er niet zoveel over. Hij schaamt zichbehoorlijk voor zijn gebit en lijdt hier echt onder. Zo durft hij niet echt met onbekende mensen te praten omdat hij bang is dat ze hem afrekenen op zijn gebit. Nu zou ik graag willen weten wat hij zou kunnen doen, volgens mij is het het meest logisch om implantaten (kronen) te nemen?
Welke verzekering kan hij hiervoor het beste aanvragen en hoeveel gaat het hem nog erbioj kosten? Ik weet dat hij niet zoveel geld heeft.
Wat zijn de beste stappen om te ondernemen?
Het is bijna 2010, zal er nogveel veranderen qua vergoedingen op dit gebied?

Heel wat vragen, maar ik hoop dat er iemand is die ons kan helpen.
Mijn hartelijke dank alvast!U helpt ons enorm!

Met vriendelijke groet,
Dorothea
Holmes

De eerste stap die je vriend zou moeten maken is een bezoek brengen aan een tandarts. Deze kan aangeven wat de mogelijkheden zijn en welke behandelingen hiervoor nodig zijn. Aan de hand daarvan kun je kijken wat de mogelijkheden zijn bij je zorgverzekeraar. Zolang je vriend niet gemotiveerd is om de behandeling te ondergaan dan houdt het hele verhaal op denk ik.
di, 10/27/2009 - 09:31 Permalink
Erreper

Hij moet naar de tandarts, er is veel mogelijk en je kunt er gewoon niet voor weglopen. Je kunt toch niet eerder er iets van zeggen voordat de juiste diagnose is gesteld door een tandarts. Die kan alle opties bespreken met je vriend, er is veel mogelijk tegenwoordig en hij hoeft echt niet met een rotte mond door het leven te gaan op z'n 25ste. Dat is zo zonde!
vr, 02/12/2010 - 11:40 Permalink