kosten zelf dragen of worden deze vergoed???

Author:
scholten
Posted:
di, 12/20/2005 - 13:08
Ik heb een aantal vragen aan de digitale tandarts. Ik wil aankomend jaar twee facings en twee kronen laten plaatsen. Het is geen noodzakelijke ingrijp (ik heb er fysiek geen last van), maar het is puur esthetische tandheelkunde. Ik schat de kosten op euro 2000,-.


Ik heb vele aanvullende tandartsenpolissen doorgenomen. De verzekeraars die iedereen zonder meer aannemen ook bij de aanvullende verzekeringen stellen de eis dat er een noodzakelijke ingreep moet zijn, wil je in aanmerking komen voor een vergoeding.
1) Dit betekent in mijn geval dat ik toch nooit in aanmerking kom voor een vergoeding?????

Ook zijn er verzekeraars die jou eerst beoordelen voordat je geaccepteerd wordt voor de aanvullende tandarts verzekering, zoals ONVZ.
2)Vergoedt deze verzekeringsmaatschappij wel een ingreep zoals de mijne???
3) Mocht dat het geval zijn, wordt ik wel geaccepteerd met de wetenschap dat ik volgend jaar zo veel kosten ga maken???

Ik zag in een forum dat dit ook een goede polis is:
"meeus polis: controles en tst 2x pj 100%,
max 250,= pj 70% verg premie 9.95,
500,- p.j. 80% verg 14,95,
1000,= per jaar 80% verg 17,95.
Verder geen kleine lettertjes, behalve 1 jaar wachttijd als er nu geen verzekering loopt waar kronen meeverzekerd zijn. telnr 076-5313481. uitgevoerd door Nedasco verzekeringen."
4) Is deze verzekering ook interessant voor mij als ik bereid ben om een jaar te wachten, gezien mijn ingreep??????


Voorgaande jaren heb ik alleen controles gehad met af en toe een behandeling. Mijn tanden zijn verder prima in orde. Er zijn nooit grote uitgaven geweest. Volgend jaar wil ik mijn tanden esthetisch laten behandelen en zal in de toekomst meer onderhoud nodig zijn.
5) Mocht er niets vergoedt worden voor mijn ingreep door de verzekeraars, is het dan verstandig om een dure aanvullende verzekering te nemen of is het verstandig om deze kosten te besparen en alles voor eigen rekening te nemen??????


Mijn huidige tandarts werkt niet met facings en vind de ingreep onnodig, zodat ik genoodzaakt ben om een andere tandarts te gaan zoeken. Ik wil graag verschillende offertes aanvragen bij verschillende tandartsen. Het probleem is dat elke tandarts consult in rekening gaat brengen voor een behandelplan. Dit gaat aardig in de papieren oplopen zonder dat er ook iets gebeurt.
6) Kan ik hieraan ontkomen aan deze kosten, zo ja hoe????

Roy Scholten
vV

Wat verzekeren betreft kunnen we alleen maar adviseren: neem een overzichtelijke polis, dus zonder kleine lettertjes etc, zoals bv ook ONVZ hanteert.

Dat men voor de hoge verzekeringen een bepaalde grens trekt is logisch, u bent er zelf het voorbeeld van. Even kort een hoog uitbetalende verzekering afsluiten, en nadat het werk (grotendeels betaald uit de verzekering) gedaan is, weer opzeggen..

Als iedereen dit zou kunnen doen, is binnenkort niemand meer te verzekeren, einde aanvullende verzekering.

En ja iedere tandarts gaat kosten in rekening brengen voor een behandelplan. Dit is een vergoeding voor tijd die zij aan u besteden, en lijkt mij geheel terecht. Om bij meerdere tandartsen een offerte te laten maken is toch uw eigen keuze? De enige manier om hieraan te ontkomen is het gewoon niet doen, kies een tandarts op zijn vaardigheid,en het vertrouwen wat u daarin heeft, niet op de hoogte van de begroting..

succes!
di, 12/20/2005 - 13:33 Permalink