Kosten wortelkanaalbehandeling

Author:
H1ll1e
Posted:
zo, 01/10/2021 - 08:19
Hallo allemaal,
In de kerstvakantie heb ik een spoedbehandeling gehad, dit door pijn en een ontsteking. Mijn zenuw was afgestorven en de wortelpunt heeft voor een ontsteking gezorgd. Na 1,5 week kreeg ik opnieuw pijnklachten en zwelling. Nu kon ik wel bij mijn eigen tandarts terecht. Het is toen open gemaakt en ze hebben er nog een klein stukje weefsel uit kunnen halen. Volgende week moet ik terug komen om het af te laten maken. Voor de laatste 2 behandelingen heb ik nu een begroting gekregen van mijn eigen tandarts.

De spoedbehandeling (Element 26) Kosten 181,34
C85
A10
E77
2xE78
E10
E45
De tussenbehandeling (Element 26) Kosten 119,53
E02
E19
V92
Behandelplan afmaken WKB (hier staat opeens Element 16) Kosten 456,40
A10
E02
2x X10
E04
E85
E16
V94

Dit had ik totaal niet zien aankomen. Het was een kies waar ik 1 jaar geleden last van had, warm en kou. Maar volgens de tandarts kwam dat door teruggetrokken tandvlees en moest ik er maar mee leren leven. Mocht het echt niet meer gaan, dan kon er altijd een WKB uitgevoerd worden. Maar ik had het idee dat ze vond dat dat echt niet nodig was. Met tandpasta insmeren zou veel moeten helpen. Ik heb er nog een speciaal goedje opgesmeerd gekregen. Na een maand was de pijn weg, ik heel erg blij. Een half jaar later gemeld bij de tandarts, ook bij de mondhygiëniste deed het schoonmaken geen pijn meer. Ik was zo blij.
Toen ik in de kerstvakantie weer pijn kreeg, dacht ik dat warm/kou weer ging opspelen en dat er weer een speciaal goedje opgesmeerd moest worden. Ik heb dus niet meteen gebeld, waardoor de ontsteking een stuk erger was dan nodig was.
Lees ik nu dat dit betekent dat het toen al was afgestorven en ik denk dat er een WKB ingepland had moeten worden. Klopt dit?

Klopt de rekening en had ik misschien beter voorgelicht kunnen worden over de kies?

Alvast bedankt.