kosten verstandskiezen trekken?

Author:
jozettestienen
Posted:
ma, 03/10/2008 - 14:30
Ik zou graag willen weten wat de kosten zijn om vier verstandskiezen te laten trekken bij de tandarts, wat het verschil is (qua kosten) met het laten uitsnijden van de verstandskiezen en hoeveel de kosten omhoog gaan indien de ingreep in het ziekenhuis wordt uitgevoerd.

Verder wil graag te weten komen bij elke verzekeringen dit vergoed (voor personen ouder dan 22 jaar) wordt en of het eigen risico hierbij betrokken wordt.
Spiegeltje

Een extractie (inclusief verdoving) is per (verstands)kies EUR 20,10. Bij een gecompliceerde extractie loopt dat op tot EUR 50,20. Een verstandskies is overigens niet automatisch een gecompliceerde extractie! Als u niet aanvullend bent verzekerd voor tandartskosten komen deze kosten voor eigen rekening. De basisverzekering vergoedt niet.

Bij behandeling door de kaakchirurg worden geen extra kosten in rekening gebracht boven het eigen risico van EUR 150, - per jaar dat geldt voor de hele basiszorgverzekering. Dus als u daar al overheen zit (huisarts niet meerekenen!) komt er niks extra's bij. Het is wel zo dat de werkelijke kosten vele malen hoger zijn dan bij de tandarts!

Praktisch alle aanvullende tandartsverzekeringen vergoeden de extracties van verstandkiezen. Er kunnen wel beperkingen gelden qua percentage, bijvoorbeeld 80% en een maximum per jaar, bijvoorbeeld EUR 500. De aanvullende tandartsverzekeringen werken doorgaans niet met een eigen risico.
ma, 03/10/2008 - 15:31 Permalink